Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ευτυχισμένοι γονείς= Ευτυχισμένα παιδιά. 3 τρόποι για να το πετύχετε!

Σύμφωνα με έρευνες οι ευτυχισμένοι γονείς μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά!
Οι αντίθετες καταστάσεις, δηλαδή οι συχνοί τσακωμοί, οι συνεχόμενες διαφωνίες και συγκρούσεις, ο διάλογος χωρίς σεβασμό μεταξύ του ζευγαριού δημιουργούν στα παιδιά την αίσθηση της ανασφάλειας, κλονίζουν την αυτοπεποίθησή τους και την αίσθηση εμπιστοσύνης σε τρίτους.

Το άγχος της καθημερινότητας, η σημερινή κοινωνική αστάθεια και το φορτωμένο πρόγραμμα σίγουρα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ψυχολογία των γονιών. Οι συγκρούσεις και η κακή διάθεση μπορεί να πρωταγωνιστούν συχνότερα απ’ ότι το χαμόγελο και η διάθεση για χιούμορ.

Ωστόσο όπου υπάρχει καλή διάθεση υπάρχει και τρόπος! Ακολουθούν τρεις τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη χαρά σας και συνεπώς να τη μεταδώσετε στα παιδιά σας.

Χαλαρώστε

Αντισταθμίστε τα καθημερινά σας άγχη με θετικές στιγμές χαλάρωσης και ψυχικής ικανοποίησης.

Προσπαθήστε να αφήνετε εκτός σπιτιού τα άγχη της καθημερινότητάς σας , μην ξεχνάτε φτάνοντας στο σπίτι μπαίνετε σε έναν άλλο κόσμο με ανθρώπους που σας αγαπούν και θέλουν να σας βλέπουν να χαμογελάτε.

Μια καλή συνεννόηση μεταξύ του ζευγαριού θα βοηθήσει, ώστε ο καθένας να μπορεί να κερδίζει το απαραίτητο μισάωρο αποφόρτισης μόλις έρθει στο σπίτι.

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο και λίγη ώρα για να νιώσετε καλά είναι πολύ χρήσιμα για να ηρεμήσετε & να νιώσετε έτοιμοι να ασχοληθείτε με τα παιδιά!

Σε περίπτωση τσακωμού..

Επειδή ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και σίγουρα η ώρα του τσακωμού ή της διένεξης θα έρθει όπως σε όλα τα φυσιολογικά ζευγάρια. Βρείτε δικλείδες ασφαλείας και προστατεύστε τόσο τους εαυτούς σας (τη σχέση σας) αλλά και τα παιδιά. Αρχικά, μην τσακώνεστε έντονα μπροστά τους διότι λαμβάνουν λάθος μηνύματα, μια καλή προοπτική είναι να βρείτε μπροστά τους και σε ήπιους τόνους τη λύση του προβλήματος που προέκυψε έτσι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα σπουδαίο μάθημα. Θα δούν ότι η μαμά και ο μπαμπάς ζήτησαν συγγνώμη και βρήκαν λύση μαζί με επιχειρήματα και όχι φωνές και εντάσεις.

Μην αμελείτε τη σχέση σας

Το γεγονός ότι τα χρόνια πέρασαν και ήρθαν παιδιά δε σημαίνει ότι το ζευγάρι πρέπει να χάσει το αμοιβαίο ενδιαφέρον του. Ξέρετε πόσο όμορφα θα νιώσουν τα παιδιά αν δουν του γονείς τους να γελούν μαζί; Να χορεύουν; Να είναι αληθινά ευτυχισμένοι; Πάρα πολύ σίγουρα! Βρείτε τρόπους να ανανεώνετε τη σχέση σας με κάθε ευκαιρία! Επίσης, το να δημιουργείτε όμορφο κλίμα στο σπίτι δρα βοηθητικά για όλους σας!

Μαγειρέψτε όλοι μαζί γελάστε, λερωθείτε, τραγουδήστε. Αποφορτιστείτε και τονώστε τους οικογενειακούς δεσμούς σας αποδεικνύοντας έμπρακτα στα παιδιά σας πως το σπίτι μας είναι η φωλιά μας, είναι η ασφαλής περιοχή που νιώθουμε και περνάμε καλά!

3 τρόποι για να φέρετε την ευτυχία σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

 

Διαβάστε ακόμα