Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

«Η μαμά πάει στη δουλειά». Πως θα γίνει ευκολότερο;

Ένα από τα πλεονεκτήματα των διακοπών είναι ο παραπάνω χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας, τα παιχνίδια, οι συζητήσεις και οι οικογενειακές δραστηριότητες. Όταν όμως οι διακοπές τελειώσουν και έρθει το πρώτο πρωινό που πρέπει να φύγετε για τη δουλειά, ένα από τα δύσκολα κεφάλαια είναι σίγουρα ο αποχωρισμός με τα παιδιά.

Και τώρα τι κάνουμε;

Με τα παρακάτω χρήσιμα tips θα βρείτε τη χρυσή τομή.

1.    Προετοιμάστε το από νωρίς
Ανάλογα με την ηλικία του και εφόσον το παιδί μπορεί και επικοινωνεί εξηγήστε του καιρό πριν, το λόγο που σε λίγες μέρες η μαμά θα πρέπει να λείψει από το σπίτι. Φυσικά και ο αποχωρισμός με τον μπαμπά είναι σημαντικός, όμως σίγουρα η σχέση με τη μαμά ειδικά στα πολύ μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερη. Τα παιδιά αγαπούν τα απλά νοήματα, όσο πιο απλά το εξηγήσετε τόσο πιο βοηθητικό θα είναι και για εσάς. Το ίδιο ισχύει ακόμα και όταν το ζευγάρι θέλει να λείψει μαζί από το σπίτι σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο Katie Hurley*. Εξηγήστε του το λόγο και δείξτε του με την ηρεμία και το χαμόγελό σας πως είναι μια φυσιολογική κατάσταση που πρέπει να συμβεί.

2.    Αποφασιστικότητα & συνέπεια
Όταν αποφασίσετε να φύγετε μην κάνετε πισωγυρίσματα, είναι σημαντικό να μη φανείτε αδύναμη, έτσι ώστε να δώσετε σαφές μήνυμα πως αυτό που είπατε έγινε σωστά.

3.    Δημιουργήστε του ασφάλεια και από μακριά

Αρχικά αν το παιδί δεν πηγαίνει ακόμα σχολείο ή απασχολείται λίγες ώρες στον παιδικό σταθμό, φροντίστε το άτομο που θα το κρατάει να του εμπνέει εμπιστοσύνη και να είναι άξιος αντικαταστάτης σας για τις ώρες που θα λείπετε. Και εσείς και το παιδί θα νιώθετε καλά με αυτή τη συνθήκη.

Τέλος, μην αμελείτε να τηρείται την ώρα της επιστροφής σας, ώστε να νιώθει πως μπορεί να σας έχει εμπιστοσύνη και όταν λέτε κάτι το τηρείτε.

* Info by; https://goo.gl/RT7gBk

Διαβάστε ακόμα