Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ξύδι: Ο φυσικός σύμμαχος καθαριότητας του μπάνιου μας!

Το μπάνιο είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού, τον επισκεπτόμαστε όλοι καθημερινά και φυσικά αυτό σημαίνει ότι είναι μέγιστη ανάγκη να καθαρίζεται συχνά και σωστά. Επίσης, είναι σημαντικό να μπορούμε να καθαρίζουμε το μπάνιο μας με φυσικά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, έτσι ώστε να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση χημικών σκευασμάτων. Ο πρωταγωνιστής των φυσικών υλικών είναι το ξύδι! Ακολουθούν η μαγειρική σόδα, τα αιθέρια έλαια, το λεμόνι και το κρεμμύδι!

Μπείτε στην κουζίνα, ετοιμάστε τα φυσικά καθαριστικά σας και κάντε το μπάνιο σας να αστράφτει με τις λύσεις που ακολουθούν!

1.         Λεκάνη της τουαλέτας

Για να δείτε τη λεκάνη της τουαλέτας σας να αστράφτει και να ξέρετε ότι έχει απολυμανθεί σωστά, αρκεί να βγάλετε από το ντουλάπι τη μαγειρική σόδα και το ξύδι. Για το καπάκι της τουαλέτας και τα εξωτερικά τμήματα αναμείξτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού (ή σε μια λεκάνη) νερό και λευκό ξύδι. Ψεκάστε και αφήστε το διάλυμα να δράσει για λίγη ώρα και μετά, με ένα πανάκι τρίψτε καλά τα σημεία.
Για το εσωτερικό της λεκάνης βάλτε μισή κούπα μαγειρικής σόδας σε χλιαρό νερό, περιχύστε το σημείο και αφήστε το για λίγη ώρα, έπειτα τρίψτε τη με το μπουτόν και θα δείτε τη λεκάνη σας να αστράφτει.

2.         Το ντουλαπάκι του μπάνιου

Είναι σύνηθες το φαινόμενο το ντουλαπάκι του μπάνιου λόγω της υγρασία να μυρίζει μούχλα. Αρχικά αδειάστε το από τα πράγματα, καθαρίστε στο με ένα βρεγμένο πανί, έπειτα με ένα στεγνό και για να εξουδετερώσετε τη μούχλα, κόψτε ένα κρεμμύδι βάλτε το σε ένα πιάτο και αφήστε το για ένα βράδυ στο ντουλάπι. Η μυρωδιά του κρεμμυδιού θα εξαφανίσει την αίσθηση της μούχλας.

3.         Κουρτίνα μπάνιου

Ξεκρεμάστε τη και μουλιάστε τη σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και ξύδι. Ξεβγάλτε τη καλά και αφήστε τη να στεγνώσει. Καθαριότητα και απολύμανση σε ένα!

4.         Πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων ως γνωστόν βοηθά τα ρούχα μας να καθαρίζουν ξανά και ξανά. Δεν πρέπει όμως να παραμελούμε τον καθαρισμό του ίδιου του πλυντηρίου, ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση και να διατηρεί και τα ρούχα μας καθαρά. Πώς γίνεται αυτό; Βάλτε μια πλύση στους 90 βαθμούς με άδειο κάδο και αντί για απορρυπαντικό χρησιμοποιήστε 100ml ξύδι.  Σε μια λεκάνη δημιουργήστε ένα διάλυμα με χλιαρό νερό και ξύδι και με ένα πανί τρίψτε το λάστιχο, έπειτα μουλιάστε στη λεκάνη για λίγο το κουτάκι του μαλακτικού. Το πλυντήριό σας αστράφτει και είναι έτοιμο να καθαρίσει τα ρούχα σας!

5.         Καθρέφτης & βρύσες

Τόσο ο καθρέφτης όσο και οι βρύσες μπορούν να καθαριστούν με νερό και ξύδι. Ξεκάστε τις επιφάνειες με το διάλυμα και έπειτα σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί. Επίσης, για extra άρωμα αλλά και γυαλάδα που διαρκεί μπορείτε στο διάλυμα του ξυδόνερου να προσθέσετε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αν στην μπανιέρα σας έχετε γυάλινες πόρτες και οι κηλίδες του νερού επιμένουν μία κούπα λεμόνι αρκεί για να τις εξαφανίσει. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ανοίξτε το ντουλάπι της κουζίνας και βοηθήστε το μπάνιο σας να λάμψει από καθαριότητα! 

Διαβάστε ακόμα