Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μωρό και ταξίδι! Tips για ταξίδι χωρίς «αναταραχές».

Η ώρα των διακοπών έφτασε! Ανυπομονησία, χαρά, βαλίτσες, λίστες για να μην ξεχάσουμε τίποτα και…. Το μωρό! Ποια είναι τα σωστά μέτρα που πρέπει να λάβουμε για ένα ταξίδι χωρίς οικογενειακές «αναταράξεις»; Δείτε στη συνέχεια…

Πλοίο
Ο μάρσιππος είναι το εργαλείο που θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Χρησιμοποιήστε τον κατά τη διάρκεια αποβίβασης και επιβίβασης στο πλοίο. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε χωρίς καμπίνα, το καρότσι είναι ένα βολικό μέσο τόσο για να ταΐσετε το μωρό αλλά και να κάνετε βόλτες ή να το κουνήσετε, για να το βοηθήσετε να κοιμηθεί. Επίσης,  απαραίτητα είναι και τα αγαπημένα του παιχνίδια που θα το κρατήσουν απασχολημένο και ήρεμο σε φάσεις δύσκολες πχ σε περίπτωση που κλάψει όταν πεινάει. Και φυσικά, εξέχουσα θέση στις αποσκευές έχει η μαγική τσάντα της μαμάς με τις πολλές τσέπες μιας και θα περιέχει όλα τα απαραίτητα (φαγητό, μπιμπερό, αλλαξιές, πάνες, κρέμες) που θα βοηθήσουν σε ένα γαλήνιο ταξίδι.

Αεροπλάνο  
Μιας και επιτρέπεται μόνο μια χειραποσκευή η τσάντα της μαμάς έχει τον πρώτο ρόλο όπως και τα παιχνίδια για να το ηρεμούν. Φροντίστε να έχετε μαζί όλα τα απαραίτητα που θα το κρατούν ήρεμο και ευχαριστημένο. Επίσης, σημαντικό όσον αφορά το αεροπλάνο είναι η προστασία των αυτιών του μωρού κατά τις διαδικασίες της προσγείωσης και της απογείωσης. Μια πολλή καλή λύση για ομαλή μετάβαση είναι να δώσετε στο μωρό να πιει γάλα ή νερό απ το μπιμπερό αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των αυτιών του.

Αυτοκίνητο
Το καρεκλάκι του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο μιας και θα το κρατά σε σταθερή θέση και φυσικά θα είναι ασφαλές. 

Προστατευτικά στα τζάμια για να μην ενοχλείται το μωρό από τον ήλιο επίσης είναι πολύ χρήσιμα, ώστε να μπορεί να αποκοιμηθεί ευκολότερα. Ωστόσο, ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να μείνει το παιδί περισσότερο ήσυχο και να μην ταλαιπωρηθεί είναι να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας τις ώρες που κοιμάται. Φροντίστε να είναι κατάλληλα ντυμένο για να μην ιδρώνει αλλά ούτε και να κρυώνει σε περίπτωση που πρέπει να ανοίξετε κλιματισμό. Επίσης, αν έρθει η αναπόφευκτη ώρα της γκρίνιας μην μπείτε στον πειρασμό να σταματήσετε διότι θα θέλει συνέχεια, καλύτερα ο συνοδηγός να το απασχολήσει με παιχνίδια και τραγούδια που τους αρέσουν πολύ. Αν βέβαια η διαδρομή είναι ακόμα μεγάλη, συχνές στάσεις θα χαλαρώσουν και το μωρό και εσάς.  

Θυμηθείτε πως παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν ιδίως την πρώτη φορά στο ταξίδι με το μωρό, όλες αυτές οι στιγμές είναι ανεκτίμητες και ανεπανάληπτες. Χαρείτε τις όσο μπορείτε και βρείτε το θετικό τους μήνυμα κάθε φορά!

Διαβάστε ακόμα