Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ζητείται νταντά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ένα από τα πιο σπουδαία θέματα σε μια νέα οικογένεια, ειδικά όταν δουλεύουν και οι δύο γονείς είναι η εύρεση νταντάς.
Νταντά ή αλλιώς κουβερνάντα ή και δεύτερη μαμά, είναι ο άνθρωπος που θα φροντίσει τα παιδιά για τις ώρες που θα λείπουν οι γονείς. Μιας και οι ώρες είναι πολλές, η νταντά μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράδειγμα για τα παιδιά  μιας και τα συναναστρέφεται καθημερινά και μάλιστα στην πιο σημαντική φάση, της αφομοίωσης πληροφοριών.

Η διαδικασία εύρεσης της νταντάς απαιτεί προσοχή μιας και είναι ένας άνθρωπος που θα μπει στο σπίτι και στην οικογένεια. Δείτε 3 ασφαλή  βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στην σωστή επιλογή.

1.    Καταγράψτε τις ανάγκες σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συν και τα πλην του ατόμου που ψάχνετε.

Φτιάξτε μια λίστα και οι δυο γονείς μαζί και καταγράψτε τα χαρακτηριστικά που θέλετε οπωσδήποτε να έχει και το αντίθετο, αυτά που δεν επιτρέπεται να έχει για εσάς.

Για παράδειγμα θέλετε να προσέχει μόνο τα παιδιά τις ώρες που θα λείπετε ή να φροντίζει και το σπίτι; Χρειάζεστε να έχει παραπάνω ιδιότητες πχ να είναι παιδαγωγός, επιτρέπεται να καπνίζει; Σε ποιο ηλικιακό group ανήκει; Πόσο μακριά μένει; Στο τέλος της λίστα θα έχετε το ολοκληρωμένο προφίλ του ατόμου που αναζητάτε.

2.   Η ώρα της συνέντευξης
Εφόσον αρχίσουν να μαζεύονται βιογραφικά, τηλέφωνα και συστάσεις ήρθε η ώρα της συνάντησης. Αφιερώστε ικανοποιητικό χρόνο στην καθεμία και απευθύνετέ της ερωτήσεις που θα σας καλύψουν όλες τις απορίες σας. Στο τέλος σημειώστε το συν και το πλην για την κάθε περίπτωση.

3.   Η τελική επιλογή
Μετά τις συνεντεύξεις και τις πρώτες εντυπώσεις θα έρθει η ώρα της τελικής επιλογής. Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να δείτε την αντίδραση-γνώμη του παιδιού ή των παιδιών. Το πως αλληλοεπιδρά με τα παιδιά είναι σπουδαίος παράγοντας για την τελική επιλογή σας, αν ωστόσο τα παιδιά είναι σε ηλικία που μπορούν να συνεννοηθούν ρωτήστε ξεκάθαρα και τη δική τους γνώμη.

Για να είναι η συνεργασία σας αρμονική να θέσετε εξ’ αρχής τους κανόνες τόσο του σπιτιού, όσο και τους προσωπικούς σας ως γονιός των παιδιών πχ. για τις ώρες φαγητού, ύπνου κτλ. Μια αρμονική σχέση με την πολύτιμο βοηθό σας, δημιουργεί στα παιδιά το κατάλληλο κλίμα για να είστε και εσείς και τα παιδιά ασφαλείς και ευτυχισμένοι.

Καλή επιτυχία! 

Διαβάστε ακόμα