Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γιατί μαμά; Οι 5 πιο συνηθισμένες απορίες των παιδιών βρίσκουν απαντήσεις.

Τα παιδιά όσο μεγαλώνουν ανακαλύπτουν τον κόσμο και είναι φυσικό να έχουν απορίες και ερωτήσεις για τα πάντα. Σίγουρα θα έχετε βρεθεί σε αμηχανία ακούγοντάς τις ωστόσο όλα τα προβλήματα έχουν λύση και όλες οι ερωτήσεις έχουν τις απαντήσεις τους!

Ας δούμε τις 10 πιο συνηθισμένες και τις απαντήσεις τους…

1.   Πώς γεννιούνται τα παιδιά;
Είναι η ερώτηση σοκ! Μιας και πρέπει να σκαρφιστείτε έναν τρόπο να απαντήσετε χωρίς στην ουσία να απαντήσετε πλήρως! Ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται τα παιδιά και την πληροφορία που μπορούν να διαχειριστούν καλύψτε την απορία τους βασιζόμενοι στην αγάπη της μαμάς και του μπαμπά, στο ανθρώπινο σώμα και στη διαδικασία του ερχομού του παιδιού. Δημιουργήστε όμορφες εικόνες στο παιδί με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά του και μην ανησυχείτε τα παιδιά αρκούνται σε απλές απαντήσεις!

2.   Γιατί το παιδάκι έχει άλλο χρώμα από εμένα;
Τα παιδιά βλέπουν με τα μάτια της ψυχής και της ειλικρίνειας έτσι ειδικά στις πρώτες βόλτες ή στο σχολείο το να δουν ένα παιδάκι διαφορετικό από αυτά θα το εκφράσουν με τον πιο αυθόρμητο τρόπο. Ευκαιρία να τους εξηγήσετε για τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα!

3.   Γιατί τσακώνεστε;
Είναι μια δύσκολη επίσης ερώτηση μετά από διαφωνία μεταξύ των γονιών τα παιδιά να αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό;  Αρχικά είναι αυτονόητο ότι είναι καλό να μη συμβαίνει αυτό μπροστά στα παιδιά, από την άλλη, μπορείτε να τους εξηγήσετε την υγιή πλευρά της διαφωνίας και πως είναι λογικό να μη συμφωνούμε πάντα με τους άλλους αρκεί αν το λέμε με το σωστό τρόπο. Επίσης είναι καλή ευκαιρία αυτή η ερώτηση για να τους διδάξετε τη δύναμη της συγγνώμης και του σεβασμού της γνώμης του άλλου.

4.   Γιατί πρέπει να μ’ αφήνεις και να πηγαίνεις στη δουλειά;

Η ερώτηση που «πονάει» αρκετά…Μιας και στεναχωρεί τους γονείς κάνοντάς τους να νιώθουν τύψεις. Ωστόσο, είναι ευκαιρία να τους εξηγήσετε τη χρησιμότητα του να έχει κάποιος δουλειά, την αναγκαιότητα των χρημάτων που μας επιτρέπει να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και τη χρησιμότητα της απασχόλησης.

5.   Γιατί χωρίσατε;

Μια ερώτηση ιδιαίτερα δύσκολη, είναι αυτή που αφορά τους διεζευγμένους γονείς. Χειριστείτε με λεπτότητα το θέμα και εστιάστε στο θετικό της υπόθεσης, δηλαδή στο ότι έτσι είναι καλύτερα και ο μπαμπάς και η μαμά είναι περισσότερο ευτυχισμένοι και μπορούν να σας αγαπούν περισσότερο. 

Ειλικρίνεια, απλά λόγια, μονοσήμαντα νοήματα, είναι η «μαγική» τριπλέτα, για να απαντήσετε στο ασταμάτητο quiz των παιδιών!

Καλή επιτυχία! 

Διαβάστε ακόμα