Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τη βόλτα στο σούπερ μάρκετ;

Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να θυμηθείτε την εποχή που ήσασταν παιδί. Ο κόσμος γύρω σας ήταν ένα άγνωστο τοπίο, κάθε νέο αντίκρισμα μία αφορμή για εξερεύνηση, και κάθε βλέμμα, κάθε αντίδραση κάποιου ενηλίκου, σάς τραβούσε την προσοχή σαν μαγνήτης. Προσπαθούσατε να καταλάβετε πώς, και τί, και γιατί, όλα ταυτόχρονα, συνδυάζοντας γνώσεις και μνήμες για να αποκρυπτογραφήσετε όλα αυτά που διαδραματίζονταν γύρω σας, και που στους μεγάλους, ήταν λίγο-πολύ γνωστά και δεδομένα.

Τώρα θυμηθείτε την πρώτη φορά που πήγατε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ με τη μαμά ή το μπαμπά. Πόσο μαγικό ήταν που μπορούσατε σε ένα μόνο σημείο να πάρετε ό,τι ήταν απαραίτητο για το σπίτι.. Αλλά και τα χρώματα! Τα εκατοντάδες προϊόντα σε αφθονία από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι σε ράφια ατελείωτα. Τα περίεργα σχήματα, οι επιγραφές και τα ταμπελάκια των τιμών. Οι καλοί άνθρωποι πίσω από τους πάγκους με διάφορα καλούδια, που έδιναν στη μαμά και στο μπαμπά ό,τι τραβούσε η ψυχή τους.

Μπορεί να μεγαλώσατε και ο αρχικός ενθουσιασμός να έχει περάσει, η βόλτα στο σούπερ μάρκετ όμως δεν παύει να είναι διασκεδαστική, και ναι, ένα μέρος της απόλαυσης οφείλεται πια στα παιδιά σας. Γιατί τώρα που πάτε για ψώνια μαζί, αυτά δεν ξεχνούν να σάς υπενθυμίζουν και πάλι τις μικρές χαρές της ζωής!

Το καρότσι

Ποιο παιδί δεν τρελαίνεται να ανεβαίνει στο καρότσι του σούπερ μάρκετ (!) και πρόσωπο με πρόσωπο με τη μαμά, στο δικό της ύψος για λίγο, να παίρνει σημαντικές αποφάσεις για όλα αυτά που χρειάζεται το σπίτι. Από πολύ μωρά μέχρι και τη μέρα που μόλις που χωράνε πια στο καρότσι, τα παιδιά λατρεύουν να τσουλάνε στους διαδρόμους και να χαζεύουν τα ράφια και τον κόσμο που ψωνίζει.

diadromos_mpiskota_2.jpg

Ο διάδρομος με τα μπισκότα και τις σοκολάτες

Στρίβουμε στη γωνία και μπαίνουμε ξαφνικά και αναπάντεχα στο διάδρομο με τα γλυκά! Εκεί όπου το προσωπάκι ενός παιδιού φωτίζει και όλοι ξέρουμε γιατί, αλλά και το τί σκέφτεται στο μικρό του μυαλουδάκι εκείνη τη στιγμή: να είχε αυτό τον διάδρομο έτσι όπως είναι και στο σπίτι! H καλή διατροφή με φρούτα και λαχανικά έχει πάντα προτεραιότητα ωστόσο για ένα παιδί, ακόμα και αν δεν καταφέρει να βάλει κάτι στο καρότσι τελικά, και μόνο η όψη του διαδρόμου χαράζεται στη μνήμη του μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθεί εκεί. Τα παιδιά είναι σπάνιο να μην αποσπάσουν ένα κέρασμα από τους γονείς ως ανταπόδοση για την καλή τους συνεργασία στα ψώνια. Έναν χυμό, ένα σοκολατάκι, ένα παιχνιδάκι κατά καιρούς, είναι τα μικρά δωράκια που γεμίζουν τα παιδιά με χαρά, χαρά που είναι πηγαία και μεταδοτική. 

diadromos_mpiskota.jpg

Ο κινούμενος ιμάντας στο ταμείο

Με το καρότσι γεμάτο και με ανεβασμένη διάθεση φτάνουμε τελικά στο ταμείο, ή αλλιώς, στον μαγικό πάγκο όπου βάζουμε ένα αντικείμενο και αυτό κινείται μόνο του μπροστά! Να μια δουλειά που αν το παιδάκι μας έχει ξεπεράσει την ευαίσθητη ηλικία των δύο ετών, είναι σίγουρο ότι δεν θα μάς αφήσει να την κάνουμε εμείς. Γιατί να του στερήσουμε λοιπόν τη χαρά;

Διαβάστε ακόμα