Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πατέρας & γιος:Μια σχέση μοναδική!

Οι καλοί μπαμπάδες δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά. Ρίζες για να νιώθουν πού είναι το σπίτι τους και φτερά για να πετάξουν μακριά ελεύθερα - Jonas Salk

Μπορεί η μαμά να έχει συνδεθεί στο μυαλό όλων με την φροντίδα, την αγάπη, την αγκαλιά που τα γιατρεύει όλα, όμως ο μπαμπάς είναι εκείνος που θα βοηθήσει οι παιδικές αναμνήσεις μας να είναι γεμάτες γέλιο, αταξίες που ξέφυγαν από τη μαμά και νέες εμπειρίες χωρίς φόβο και με πολύ τόλμη για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες κατά πρόσωπο. Θυμηθείτε τον σπουδαίο ρόλο του μπαμπά στα στάδια ανάπτυξης των παιδιών εδώ: https://goo.gl/NOVfnc

Για το παιδί…

Ειδικά όταν στην οικογένεια υπάρχουν αγόρια η σχέση μπαμπά και γιου είναι μοναδική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. To πατρικό πρότυπο παίζει σπουδαίο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση του γιου, είναι ο ήρωάς του, εκείνος που δείχνει τον δρόμο σχεδόν σε όλα για να τα ακολουθήσει και αυτός μετά.

Από το πως ξυρίζεται, πως οδηγεί μέχρι και το πως αντιδρά σε καταστάσεις εύκολες ή δύσκολες, όλες οι κινήσεις του μπαμπά περνούν από το μικροσκόπιο και αποτελούν υλικό προς μίμηση.

Για τον μπαμπά…

Από την άλλη ο μπαμπάς μέσα από τη σχέση αυτή επιστρέφει ξανά στα χρόνια της αθωότητας, της παιδικής ανεμελιάς και έχει την ευκαιρία να ζήσει τις στιγμές αυτές  δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις και για τους δύο.

 Βήματα εξέλιξης στη σχέση μπαμπά & γιου…

1.    Ποιοτικός χρόνος

Αφιερώστε ποιοτικό χρόνο στο γιο σας.
Καθιερώστε, όσο βαρύ κι αν είναι το πρόγραμμά σας, ώρες που θα ασχοληθείτε μαζί του. Συζητήστε, παίξτε, δείτε μαζί μια ταινία και σχολιάστε τη σαν να είστε με τον καλύτερό σας φίλο!

2.    Δείξτε του το δρόμο όχι τον τρόπο
Είναι σημαντικό να ξαναζείτε μαζί του την ανεμελιά των παιδικών σας χρόνων, όμως όχι και να «συμπληρώνετε» τα δικά σας κενά. Διδάξτε του τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων και αφήστε εκείνον να επιλέξει τον κατάλληλο κάθε φορά.

3.    Δημιουργήστε αναμνήσεις που θα τον δυναμώνουν ξανά και ξανά
Είναι σπουδαίο το πατρικό πρότυπο να μείνει στο μυαλό του παιδιού, ως σχέση εμπιστοσύνης, δύναμης και πάνω απ’ όλα αγάπης. Και επειδή δεν είναι όλα ρόδινα, φροντίστε ακόμα και στις συγκρούσεις που αναπόφευκτα θα έρθουν (περίοδος εφηβείας) να είστε ο σάκος ασφαλείας που θα αφήσει τα όρια να τεντώσουν αλλά όχι και να σπάσουν.

Η αγάπη θα περάσει από τα στάδια του θαυμασμού, της μίμησης αλλά και της αμφισβήτησης. Φροντίστε να επιστρέψει ξανά στο στάδιο της αγάπης που θα μεταμορφωθεί σε αξία κλασική και ανεπανάληπτη! Στο χέρι σας είναι. 

Διαβάστε ακόμα