Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

3 tips για εύκολη προσαρμογή μετά τις διακοπές.

Οι διακοπές τέλειωσαν και η επιστροφή στο πρόγραμμα δεν έχει και τόσους φανατικούς θαυμαστές. Στους πιο «δύσκολους» ανήκουν και τα παιδιά που δύσκολα θα αποχωριστούν τις επιπλέον ώρες παιχνιδιού, την ανεμελιά και το αργοπορημένο ξύπνημα!

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να γίνει η προσαρμογή πιο εύκολη. Ακολουθούν μερικοί:

1.   Σωστή προετοιμασία
Το πρωινό ξύπνημα είναι η πρώτη στιγμή επαναφοράς στην πραγματικότητα του Σεπτέμβρη. Για να μην υπάρχουν γκρίνιες ή για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες φροντίστε να προετοιμάσετε τα παιδιά μέρες πριν. Μία εβδομάδα πριν αρχίσει το σχολείο μπορείτε να βάζετε το ξυπνητήρι τους να χτυπάει νωρίτερα, ώστε να γίνει μια μικρή ρουτίνα.

Tips ασφαλείας: Αγοράστε ή φτιάξτε μαζί τους ένα ξυπνητήρι που θα τους αρέσει πολύ, ώστε να γίνουν «φίλοι» και επίσης συνδυάστε το πρωινό ξύπνημα με ευχάριστες δραστηριότητες πχ νόστιμο πρωινό, κουβέντα μεταξύ σας, μικρές συνήθειες που θα τους προκαλέσουν γέλιο και χαρά για να αγαπήσουν και αυτό το στάδιο της ημέρας.

2.   Υπενθυμίστε του τις διακοπές

Είναι σημαντικό, ειδικά όσο ακόμα ο καιρός είναι ακόμα καλός, να διοργανώνετε ωραίες βόλτες για όλη την οικογένεια. Κάντε το Σαββατοκύριακο να μοιάζει με εκδρομή, η ανυπομονησία αυτού του διήμερου θα κάνει την εβδομάδα να περνάει πιο εύκολα για όλους και θα κατανοήσουν πως οι διακοπές υπάρχουν ακόμα και όταν το σχολείο ξεκινήσει!

3.   Κατανόηση- ενθάρρυνση- ώθηση

Δείξτε κατανόηση στις αντιδράσεις του, στην ενδεχόμενη γκρίνια του και στην επιμονή του να μην πάει για παράδειγμα στο σχολείο. Δώστε του κίνητρο να θέλει να πάει στο σχολείο εξηγήστε του πόσο σημαντικό είναι στη ζωή του. Επίσης, διαμορφώστε έτσι το πρόγραμμά του με ενδιάμεσες εξωσχολικές δραστηριότητες, που θα το ωθούν να ξυπνά με χαρά και να ακολουθεί το πρόγραμμά του με όρεξη!

Διαβάστε ακόμα