Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Σπίτι για όλους! Τρόποι για να βρεθεί η ισορροπία.

Οι συγκάτοικοι ενός σπιτιού είναι συνήθως οι γονείς και τα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν οι συνθήκες τα φέρνουν έτσι, ώστε τα άτομα να αυξηθούν και να πρέπει να συμβιώσουν αρμονικά;

Ειδικά στις μέρες μας, η κρίση ανάγκασε πολλά παιδιά να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι και να θυμηθούν πώς είναι να ζουν με τους γονείς τους. Επίσης, οι παππούδες είναι σύνηθες φαινόμενο να μένουν μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, είτε περιστασιακά, είτε σε μόνιμη βάση. Άρα σε ένα σπίτι μπορεί να συμβιώνουν γονείς, παιδιά, πιο μικρά παιδιά, παππούδες και φυσικά οι τετράποδοι μικροί μας φίλοι τα κατοικίδια ζώα που αγαπάμε να φιλοξενούμε!

Τα παρακάτω 3 βήματα θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη χρυσή τομή για μια υπέροχη συμβίωση!

1.   Σεβασμός
Το κυριότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να υπάρχει για να είναι η συμβίωση ομαλή είναι ο σεβασμός από όλους και προς όλους. Το σπίτι είναι για όλους το καταφύγιό τους και έτσι πρέπει να νιώθει ασφάλεια, ζεστασιά και ηρεμία γυρνώντας σε αυτό. Έτσι, το να σεβόμαστε τις ανάγκες των υπολοίπων, το χώρο και το χρόνο τους, το να τηρούμε τους κανόνες κοινής ησυχίας είναι σίγουρα μια πολλή καλή αρχή.

2.   Πρόγραμμα στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.
Το σπίτι εκτός από καταφύγιο είναι και ένας χώρος με ανάγκες. Έτσι, είναι καλό να υπάρχει  προγραμματισμός, ώστε όλα τα μέλη να προσφέρουν όσο μπορούν στις δουλειές του σπιτιού. Έτσι, ο χώρος θα είναι όμορφος, περιποιημένος και λειτουργικός για όλους!

3.   Ισορροπία
Σίγουρα η πολυμελής συμβίωση δεν είναι πάντα εύκολη.
Η ησυχία σε ένα σπίτι γεμάτο ανθρώπους και όχι μόνο θέλει υπομονή, επιμονή και χρόνο για να βρεθεί η ισορροπία.
Ωστόσο, η αγάπη που ενώνει όλα τα μέλη μεταξύ τους είναι η αξία που θα «δέσει» την ομάδα και θα δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα. Φυσικά, εκτός από τις δυσκολίες υπάρχουν και οι ευκολίες αυτής της συνθήκης, όπως είναι η παρέα ανά πάσα στιγμή, οι διαφορετικές απόψεις, η αλληλοβοήθεια πχ από τους παππούδες που προσέχουν τα εγγόνια ή τα μεγαλύτερα παιδιά, τα μικρότερα.

Οικογένεια ενωμένη ποτέ «τσακωμένη»! Δείτε τη θετική πλευρά της συμβίωσης και απολαύστε τη!  

Διαβάστε ακόμα