Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Στολισμένο σπίτι & παιδί! Δείτε τι να προσέξετε.

Λαμπιόνια, δέντρο, γιρλάντες, διακοσμητικά, καράβι, είναι μερικά μόνο από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που κάνουν την ατμόσφαιρα να μοιάζει παραμυθένια!

Τι γίνεται όμως όταν στον χώρο υπάρχουν παιδιά; Δείτε παρακάτω πολύ χρήσιμους κανόνες ασφαλείας για όλα τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που αγαπάμε.

Δέντρο

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι είναι στερεωμένο καλά και δεν κινδυνεύει να πέσει, αν το τοποθετείτε σε τραπέζι βεβαιωθείτε ότι δεν διέρχονται παιδιά από το σημείο, οι πρίζες είναι σε ψηλό σημείο ή το πολύπριζο που χρησιμοποιείται συνήθως.

Καλώδια- Πρίζες

Το πιο επικίνδυνο στοιχείο του στολισμού είναι αδιαμφισβήτητα οι πρίζες!
Φροντίστε να μην υπάρχει πρόσβαση στις πρίζες και στο πολύπριζο, να είναι απομακρυσμένα από τα παιδιά και σε σημείο ασφαλές, ώστε να μην τα πλησιάζουν. Επίσης, φροντίστε ειδικά στις μικρότερες ηλικίες να μην σας δουν την ώρα που ανάβετε τα φωτάκια γιατί θα θέλουν να το κάνουν κι αυτά μόνα τους.

Μπάλες και στολίδια

Ελέγξτε τις μπάλες και τα στολίδια να είναι από άθραυστο υλικό και όχι από γυαλί για να μην σπάσουν και τραυματιστούν τα παιδιά. Αν ωστόσο σας αρέσουν πολύ τα γυάλινα στολίδια μην τα στερηθείτε απλά τοποθετήστε τα πιο ψηλά!

Καθαριότητα για extra ασφάλεια

Όταν τελειώσετε με το στόλισμα μην ξεχάσετε να καθαρίσετε καλά το χώρο ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα από τα στολίδια που εύκολα τα μικρά παιδιά μπορεί να βάλουν στο στόμα.

Διακοσμητικά

Πέρα από τα βασικά δέντρο, καράβι κτλ δώστε προσοχή και στα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης κεριά, κάρτες, στολίδια σε τραπέζια με χρυσόσκονη όσο πιο μικρά είναι τα παιδάκια του σπιτιού τόσο πιο ασφαλές είναι να τα έχετε σε σημεία που δε μπορούν εύκολα να τα πειράξουν.

Γενικά ένα στoλισμένο σπίτι απαιτεί την προσοχή σας εξαιτίας των παιδιών, διότι όσο λαμπερό είναι το αποτέλεσμα εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνο αν δεν έχουν ληφθεί οι παραπάνω αναγκαίοι κανόνες ασφαλείας.

Τέλος, μην αφήνετε τα παιδιά να ανάβουν μόνα τους τα φωτάκια του δέντρου ή του εξωτερικού χώρου, αλλά πάντα να το κάνει κάποιος μεγαλύτερος και φυσικά να μην τα αφήνετε μόνα τους στο χώρο που βρίσκονται όλα τα παραπάνω!

Ακολουθήστε τους παραπάνω κανόνες ασφαλείας και σίγυρα θα ευχαριστηθείτε την διακόσμηση του σπιτιού σας.

Χρόνια πολλά και του χρόνου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα