Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Σχολείο & ψείρες! Μάθετε το φυσικό τρόπο αντιμετώπισης!

Ψείρες αυτές οι ενοχλητικές! Τόσο για τα παιδάκια όσο και για τους γονείς, ειδικά τις μαμάδες που είναι υπεύθυνες για την «εξολόθρευσή» τους.

Πώς μπορούμε όμως να τις απομακρύνουμε… φυσικά;

Οι ψείρες αγαπούν κυρίως τα καθαρά μαλλιά και απαιτούν χρόνο και τρόπο για να απομακρυνθούν από τα μαλλάκια των παιδιών και όχι μόνο. Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η έντονη φαγούρα, που βάζει τη μαμά στην υποψία για την παρουσία των ψειρών. Όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης τους, υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά από την άλλη η φύση έχει προνοήσει και μας έχει δώσει πολλά από τα καλούδια της για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα.

 

Μερικά φυσικά «όπλα» κατά της ψείρας είναι:  

Τα αιθέρια έλαια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το λεμόνι & η σόδα, ο ευκάλυπτος, το δενδρολίβανο, η λεβάντα, το μυλόξυδο. Ας δούμε αναλυτικά τον τρόπο χρήσης τους. 

 

Αιθέρια έλαια τα αρωματικά

Ανακατέψτε 10-15 σταγόνες από αιθέρια έλαια λεβάντας ή τεϊόδεντρου μαζί με ελαιόλαδο ή παιδικό σαμπουάν και απλώστε σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Με μια χτένα απλώστε όση ποσότητα χρειάζεται ανάλογα και με το μήκος των μαλλιών. Τα αιθέρια έλαια εκτός από την αντιμετώπιση βοηθούν πολύ και στην πρόληψη. Μπορείτε από το παραπάνω μείγμα να απλώνεται κάθε πρωί πίσω από το αυτάκι του παιδιού και στους καρπούς τους για να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

 

Ελαιόλαδο νόστιμο αλλά και αποτελεσματικό

Το αγαπημένο μας ελαιόλαδο μπορεί να μας λύσει τα χέρια και σε αυτή την περίπτωση. Καλύψτε τα μαλλιά σε όλη τους την επιφάνεια με λάδι και τυλίξτε τα με μεμβράνη ή φορέστε σκουφάκι κομμωτηρίου, ώστε να σκοτωθούν τόσο οι ψείρες όσο και τα αυγά τους. Επαναλάβετε μια φορά την εβδομάδα για 3 εβδομάδες και έπειτα μία φορά το μήνα για πρόληψη.

 

Ευκάλυπτος & δεντρολίβανο

Προσθέστε σε ζεστό νερό μερικά φύλλα από ευκάλυπτο και αφήστε να κρυώσει. Έπειτα, ρίξτε το στα μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ στις ρίζες. Αφήστε το για αρκετή ώρα ή και ολόκληρη μέρα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να εφαρμόσετε και το διάλυμα με δεντρολίβανο.

 

Ξύδι η λύση πασπαρτού

Μπορεί η μυρωδιά του να μην αρέσει στα παιδιά όμως είναι πολύ αποτελεσματικό και σίγουρα αξίζει να το αντέξουν για να απαλλαγούν από την ενοχλητική φαγούρα. Απλώστε το σε στεγνά μαλλιά και τυλίξτε τα με νάιλον ή  χρησιμοποιήστε το σκουφάκι. Αφήστε το 20 περίπου λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.

 

Λεμόνι & σόδα

Αναμείξτε ίση ποσότητα από χυμό λεμόνι και μαγειρικής σόδας, ανακατέψτε το διάλυμα και απλώστε το καλά σε όλο το κεφάλι και το μήκος των μαλλιών. Τυλίξτε με νάιλον ή με το σκουφάκι για 3-4 ώρες.

 

Πέρα από αυτά τα φυσικά μέσα υπάρχουν και άλλα που μπορούν να φανούν χρήσιμα ώστε να αποφύγετε τη λύση των χημικών σκευασμάτων. Τέτοια είναι η μαγιονέζα η οποία όσο περίεργο και αν ακούγεται έχει αποδειχθεί πως βοηθά, το baby oil, το οινόπνευμα αλλά και το στοματικό διάλυμα. Φυσικά χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους και αν παρατηρηθεί οποιοσδήποτε ερεθισμός που δεν υποχωρεί πρέπει να ξεπλύνετε αμέσως το κεφάλι του παιδιού με κρύο νερό και να δοκιμάσετε μια άλλη τακτική περισσότερο ήπια. 

Διαβάστε ακόμα