Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Θάλασσα και παιδί! Τι πρέπει να προσέξουμε;

Καλοκαιράκι και το μπάνιο στη θάλασσα είναι αυτό που μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία! Η ξεγνοιασιά, η αγάπη για το νερό, τα παιχνίδια εντός και εκτός θάλασσας πρωταγωνιστούν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στα παιδιά. Παρακάτω αναφέρουμε τα σωστά μέτρα που πρέπει να λάβουμε υπόψη πριν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις μας, για να απολαύσουμε τη θάλασσα χωρίς προβλήματα.

1.        Ήλιο- προστασία

Ο ήλιος όπως καλά γνωρίζουμε είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των παιδιών. Όμως πέρα από φίλος μπορεί λόγω υπερέκθεσης, να καταλήξει επικίνδυνος εχθρός. Μην ξεχνάτε να τηρείτε τον βασικό κανόνα της σωστής ώρας. Για τα παιδιά οι σωστές ώρες για να βρεθούν στην παραλία είναι μέχρι τις 11 το πρωί και μετά τις 4 το απόγευμα. Πολύ σημαντικά επίσης είναι και τα υπόλοιπα μέτρα της ηλοπροστασίας των παιδιών, όπως το να φορούν μπλουζάκι και καπέλο και φυσικά αντηλιακό, το οποίο ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2.         Ηλίαση

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο και για παράδειγμα μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είναι η ηλίαση. Εκδηλώνεται συνήθως με ζάλη, υπνηλία, αδιαθεσία ίσως και εγκαύματα. Αντιμετωπίζεται με αρκετά υγρά και κομπρέσες, και φυσικά το καλύτερο μέτρο κατά της ηλίασης είναι η προστασία από τον ήλιο και η αποφυγή της υπερέκθεσης σε αυτόν.

3.         Κολύμπι

Τα παιδιά αγαπούν το νερό και όσο μεγαλώνουν λατρεύουν, να μένουν μέσα στη θάλασσα να κολυμπούν και να παίζουν. Όμως όσο διασκεδαστικό κι είναι αυτό, άλλο τόσο μπορεί να γίνει επικίνδυνο, σε περίπτωση που τα παιδιά ξεφύγουν από τους γονείς τους και δεν γνωρίζουν καλό μπάνιο. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να μάθετε τα παιδάκια σας να κολυμπούν σωστά από πολύ νωρίς. Το κολυμβητήριο και οι εκπαιδευτές είναι η καλύτερη λύση για να τα μυήσουν σωστά στην κολύμβηση. Φυσικά, η δική σας επίβλεψη στην παραλία και τα μέσα ασφαλείας όπως μπρατσάκια, κουλούρες, γιλέκα, σωσίβια κτλ είναι απαραίτητα. 

4.         Προσοχή στο φαγητό πριν το μπάνιο

Ένα πολύ σημαντικό μέτρο προστασίας είναι το να τηρείται το μεσοδιάστημα φαγητού και κολύμβησης. Ο μέσος όρος των 3 ωρών είναι ο απαραίτητος χρόνος που χρειαζόμαστε για τη χώνεψη, φυσικά ο χρόνος τη χώνεψης εξαρτάται και από το φαγητό το οποίο έχουμε καταναλώσει προηγουμένως. Μην αμελείτε λοιπόν να υπολογίζετε σωστά την ώρα της χώνεψης, για να είναι τα παιδιά ασφαλή στις επόμενες βουτιές τους.

5.         Το φαρμακείο της παραλίας

Στην παραλία μπορεί να συμβούν διάφορα απρόοπτα όπως το τσίμπημα μιας τσούχτρας ή μιας σφήκας, ένας τραυματισμός ή κάτι άλλο. Γι’ αυτό είναι φρόνιμο να έχετε μαζί το mini  φαρμακείο σας, το οποίο θα περιέχει τζελ aloe vera για τα εγκαύματα, παυσίπονα, αδιάβροχα χάνζαπλαστ, κορτιζονούχες αλοιφές, ξίδι για τσιμπήματα και επιδέσμους. Έτσι, θα είστε προετοιμασμένοι για τυχόν ατυχήματα ή απρόοπτα.

Χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα με ασφάλεια και σιγουριά! 

Διαβάστε ακόμα