Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τι τύπος μαμάς είστε; Ανακαλύψτε το εδώ!

Μαμά, μια λέξη με τόσα πολλά και σπουδαία μηνύματα! Είναι η αρχή μας, ο «δρόμος» που μας έφερε στη ζωή και ο άνθρωπος που έχουμε συνδεθεί με τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Κάθε μαμά είναι διαφορετική, έχει το δικό της τύπο και το δικό της τρόπο για να μεγαλώνει τα παιδιά της. Επίσης, ανάλογα με την ηλικία που βρίσκεται μπορεί να αλλάζει «τύπους» και στυλ μαμάς και αυτό είναι ιδιαίτερα όμορφο, διότι ανακαλύπτει πως αυτός ο ρόλος είναι ο σπουδαιότερος της ζωής της και συνεχώς ανανεώνεται.

Δείτε τους επικρατέστερους τύπους μαμάς που ακολουθούν και διαπιστώστε σε ποιον ανήκετε ή με ποιον ταιριάζετε περισσότερο!

Η παραδοσιακή

Είναι εκείνη που αγαπά να φροντίζει την οικογένειά της, τόσο τα παιδιά όσο και τον σύζυγο. Προτιμά να εφαρμόζει τον παραδοσιακό τρόπο στην καθημερινότητά της όπως για παράδειγμα στη μαγειρική όπου εμπιστεύεται σταθερά τις κλασικές μαμαδίστες συνταγές. Ακόμα και στον τρόπο καθαριότητας του σπιτιού ανατρέχει στις «μαγικές» συμβουλές της γιαγιάς. Είναι η μαμά που «θυσίασε» την καριέρα για την οικογένεια και τη γεμίζει η αγάπη μοιράζει και μοιράζεται στο σπίτι!

Η νέα μαμά

Είναι η μαμά που η χαρά της μητρότητας την «επισκέφθηκε» νωρίς! Συνήθως είναι εργαζόμενη, έχει μικρή διαφορά ηλικίας με τα παιδιά της και προσπαθεί να συνδυάσει τους ρόλους της για να ευχαριστηθεί το σπουδαίο γεγονός της μητρότητας!

Multitask μαμά

Είναι συνήθως η εξέλιξη της προηγούμενης κατηγορίας! Η πολυλειτουργική μαμά είναι αυτή που προσπαθεί να συνδυάζει όλους τους ρόλους της αρμονικά δηλαδή το ρόλο της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου, της φίλης, της κόρης. Είναι ιδιαίτερα οργανωτική και αγαπά να γίνονται όλα στο σωστό χρόνο για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες όπως πρέπει.

Μοντέρνα μαμά

Μοντέρνα μαμά είναι εκείνη που σε όποια ηλικία και να βρίσκεται έχει την τόλμη και τη διάθεση να ακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζεται στο καινούριο. Αγαπά την τεχνολογία, το internet και δημιουργεί εύκολα φιλικές σχέσεις με τα παιδιά της. Εφαρμόζει νέες τακτικές σε όλους τους τομείς πχ στο μαγείρεμα και στη διακόσμηση του σπιτιού .

Κλασική μαμά

Είναι η πιο «στενή» μορφή της παραδοσιακής μαμάς! Η κλασική μαμά δύσκολα θα ξεφύγει από αυτό που έμαθε από τη δική της μαμά, στο μαγείρεμα, στο καθάρισμα, στο διαπαιδαγώγηση των παιδιών ακόμα και στο μεγάλωμα των εγγονιών της. Είναι η σταθερή αξία  που όλοι αγαπάμε να συμβουλευόμαστε και να τη βλέπουμε ως την αυθεντία για κάθε μας προβληματισμό.

Όποιος τύπος και να είναι την αγαπάμε πολύ και της χρωστάμε το υπέροχο δώρο της ζωής! 

Διαβάστε ακόμα