Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Tips τακτοποίησης των χειμερινών ρούχων

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που συνήθως τα χειμερινά ρούχα παίρνουν τη θέση τους στις ντουλάπες. Η εικόνα όμως της ντουλάπας ακριβώς τη στιγμή που τα χειμερινά πρέπει να μπουν στη θέση τους, είναι κάπως… «ασαφής». Ο, πότε ζεστός πότε ψυχρός, καιρός των προηγούμενων ημερών είχε ως αποτέλεσμα η ντουλάπα να έχει μέσα και καλοκαιρινά και ελαφρώς χειμερινά ρούχα. Ας δούμε κάποια tips για την σωτήρια τακτοποίηση των χειμερινών ρούχων στις ντουλάπες.

Τι κρατάμε τι αφήνουμε

Το πρώτο βήμα είναι να ξεκαθαρίσουμε τι πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει στη ντουλάπα και τι όχι. Τα καλοκαιρινά ρούχα απομακρύνονται για να αποθηκευτούν καθαρά και καλοσιδερωμένα, μέσα σε θήκες και με αρωματικά που θα προμηθευτείτε σε μεγάλη ποικιλία από τα My Market.

rouxa.jpg

Τα πανωφόρια στον χώρο τους

Τα πανωφόρια έχουν μεγάλο όγκο και καταλαμβάνουν χώρο. Αν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν μόνα τους κρεμασμένα σε μια ντουλάπα, θα είναι μεγάλη διευκόλυνση. Αν όχι, τότε κάντε χώρο στην ντουλάπα ώστε να κρεμαστούν όλα μαζί στη μια πλευρά της, χωρίς να υπάρχουν ανάμεσά τους άλλα ρούχα.

Ποια ρούχα χρειάζονται κρέμασμα και ποια δίπλωμα

Κάποια παντελόνια από πιο σκληρά υφάσματα που δεν τσαλακώνονται εύκολα, δεν είναι ανάγκη να κρεμαστούν. Μπορείτε να τα διπλώσετε και να τα τοποθετήσετε σε ράφια ή συρτάρια. Κάπως έτσι, υπάρχει περισσότερος χώρος ώστε να κρεμαστούν τα ρούχα που τσαλακώνονται πιο εύκολα.

Καλό δίπλωμα πριν μπουν στο συρτάρι

Ο όγκος των χειμερινών ρούχων, όπως είναι τα πουλόβερ για παράδειγμα, είναι μεγάλος. Κάπως έτσι, είναι απαραίτητο να διπλώνονται σωστά προκειμένου να μειώνεται και ο όγκος τους. Το ίδιο ισχύει και για κάποια αξεσουάρ, όπως είναι τα κασκόλ, οι κάλτσες, τα καλσόν, τα σκουφιά και τα γάντια που καλό είναι να αποθηκεύονται σε θήκες μέσα στα συρτάρια για να τα βρίσκετε και πιο εύκολα.

diplomena-rouxa.jpg

Χωρίστε τα ανάλογα με τη χρήση

Μια πολύ εξυπηρετική λύση για την καθημερινότητά σας, είναι να τα χωρίσετε ανάλογα με τη συχνότητα της χρήσης τους. Τοποθετήστε όλα μαζί τα ρούχα που χρησιμοποιείτε καθημερινά στη δουλειά ή τα ρούχα των παιδιών για το σχολείο. Σε άλλο σημείο, τοποθετήστε τα ρούχα για το γυμναστήριο ή για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Τέλος, κρατήστε ένα ήσυχο μέρος της ντουλάπας, για τα ρούχα που δεν φοράτε καθημερινά αλλά μόνο σε επίσημες περιστάσεις.

Διαβάστε ακόμα