Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τι κάνουμε όταν δεν πίνει γάλα; Υπάρχει λύση!

Γάλα, η τροφή που έχει γίνει συνώνυμο της ανάπτυξης και της υγείας των παιδιών από την αρχή της ζωής τους, μιας και είναι η πρώτη τροφή που καταναλώνουν και είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα παιδιά που το γάλα δεν τους αρέσει!

Αν και τα δικά σας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν έχετε παρά να να βρείτε έξυπνες εναλλακτικές, για να είστε όλοι ευχαριστημένοι.

Τι κάνουμε όταν διαπιστώσουμε πως δεν θέλει να πιει γάλα;

·  Διερευνούμε την αιτία

Μπορεί να έχει δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στο γάλα. Αν δείτε κοκκινίλες, φούσκωμα στην κοιλιά, ενόχληση μετά την κατανάλωση τότε μάλλον δεν οφείλεται απλά στην γεύση η άρνησή του παιδιού να το καταναλώσει.

Αν ωστόσο, διαπιστώσετε ότι άλλοτε το πίνει εύκολα, άλλοτε πιο δύσκολα προσπαθήστε να εξηγήσετε (σε κυρίως μεγαλύτερα παιδάκια) τι καλό του κάνει, ότι είναι ένας «μαγικός» βοηθός για να καταφέρνει να έχει δύναμη.  Στην περίπτωση βέβαια που επιμείνει στραφείτε σε εναλλακτικές:

·  Εναλλακτικές με γάλα

Αλλάξτε μάρκα, προσθέστε λίγο κακάο ή μέλι ή στέβια, δώστε του το γάλα μαζί με τα δημητριακά που αγαπούν, αντικαταστήστε το με ρυζόγαλο ή κρέμα.

·  Εναλλακτικές χωρίς το γάλα

Αν πρέπει να διακόψει την κατανάλωση γάλακτος, τότε στραφείτε σε παρεμφερή τρόφιμα που θα του προσφέρουν τα χρήσιμα συστατικά που χρειάζεται. Τέτοια είναι: Το τυρί, το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, σουσάμι, σπανάκι.

Μην ξεχνάτε δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση, υπάρχουν λύσεις που ταιριάζουν στο δικό σας πρόβλημα! Διαλέξτε αυτή που σας καλύπτει. 

Διαβάστε ακόμα