Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Και τώρα που τελείωσε το σχολείο τι κάνουμε; Πάρτε ιδέες!

Το σχολείο τελείωσε και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι όλο και περισσότερος, ευκαιρία για να τον αξιοποιήσουν δημιουργικά και να μάθουν παίζοντας! Πώς;

Παρακάτω σας δίνουμε έξυπνες ιδέες για να περάσουν τα παιδιά όμορφα και δημιουργικά το χρόνο των διακοπών τους!

1.    Οι δραστηριότητες του Δήμου της περιοχής μας 

Το καλοκαίρι οι Δήμοι των περιοχών συνηθίζουν να διοργανώνουν εκδηλώσεις για παιδιά με δραστηριότητες αθλοπαιδιών, επιμορφωτικά προγράμματα εικαστικών, γυμναστικής, κηπουρικής, ξένων γλωσσών κ.ά. Σίγουρα κάποιο από αυτά τα προγράμματα θα ταιριάζει στα γούστα του δικού σας παιδιού και θα είναι μια υπέροχη ευκαιρία, για να περάσει το χρόνο του δημιουργικά. Μια μικρή έρευνα στο δικό σας Δήμο θα σας λύσει σίγουρα τα χέρια.

2.    Εκδρομή στη φύση

Μια πολλή καλή λύση για να περνούν τα παιδιά τις μέρες τους δημιουργικά και να μπουν στο κλίμα των διακοπών είναι μια εκδρομή στη φύση. Αυτό μπορεί να γίνει, ιδανικά, αν υπάρχουν παππούδες στην επαρχία και τα στείλετε λίγες μέρες σε εκείνους. Τόσο η επαφή με τη φύση όσο και με τους αγαπημένους τους παππούδες και φυσικά οι δραστηριότητες που θα κάνουν μαζί θα τους αναζωογονήσει και δεν θα τα αφήσει να βαρεθούν.

3.    Δραστηριότητες εντός του σπιτιού

Πέρα από τις λύσεις έξω από το σπίτι υπάρχουν και ωραίες λύσεις για να γεμίσετε το πρόγραμμα των παιδιών, κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα μαζί μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να τους οργανώσετε το ημερήσιο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει δραστηριότητες πολύ ξεχωριστές από αυτές που είχαν μέχρι σήμερα. Τα παιδιά όσο και να ακούγεται οξύμωρο αγαπούν να μπαίνουν σε πρόγραμμα, αρκεί βέβαια το πρόγραμμα να περιέχει ασχολίες που αγαπούν και να μην τους επιβάλλεται με τρόπο καταναγκαστικό. Μερικά παραδείγματα δραστηριοτήτων για το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα είναι να τα βάλετε στο μαγικό κόσμο της μαγειρικής, μάθετέ τους τα βασικά γύρω από την τέχνη της μαγειρικής, το όφελος είναι μεγάλο θα μάθουν να αγαπούν το φαγητό και θα ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας ενός φαγητού που θα γευτεί ολόκληρη η οικογένεια. Άλλο παράδειγμα είναι η κηπουρική, δείξτε τους, τους θησαυρούς της φύσης μάθετέ τους τα απαραίτητα για τα λουλούδια και τα λαχανικά και αν αυτό είναι εφικτό φυτέψτε κάποια από τα καλούδια της εποχής στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας.

4.    Εξωσχολικά βιβλία που ταξιδεύουν το νου…

Μια επίσης πολλή καλή τακτική για να γεμίσει ο χρόνος των διακοπών είναι τα βιβλία εκτός σχολείου. Αυτή η περίοδος είναι μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε μαζί μια βόλτα στο αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο και να δείξετε στα παιδιά το θησαυρό των βιβλίων, σίγουρα υπάρχει μια κατηγορία που θα τα εντυπωσιάσει και θα θέλουν να μάθουν πιο πολλά γι αυτή. Το όφελος διπλό και θα αγαπήσουν το βιβλίο από την αρχή διαχωρίζοντάς το από το καταναγκαστικό διάβασμα του σχολείου, και θα τους ανοίξετε νέους ορίζοντες φαντασίας και δημιουργικότητας που θα τα ταξιδέψουν νοερά σε κόσμους μαγικούς.

5.    Παιχνίδι με τον παραδοσιακό τρόπο

Τα σημερινά παιδιά λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας έχουν συνδέσει το παιχνίδι περισσότερο με τον υπολογιστή, το tablet και γενικά τα τεχνολογικά μέσα αγνοώντας την πραγματική έννοια του παιχνιδιού. Τώρα είναι η ευκαιρία να ανακαλύψουν τι σημαίνει παιχνίδι με την παραδοσιακή έννοια, οργανωθείτε μαζί με άλλους γονείς και δείξτε στα παιδιά σας τη χαρά του να παίζουν μαζί κρυφτό, κυνηγητό, αγαλματάκια ακούνητα, μπίλιες, κλέφτες και αστυνόμους, θησαυρός, μήλα, πεντόβολα και τόσα άλλα παραδοσιακά παιχνίδια που θα τα γεμίσουν με χαρά.

Τέλος άλλη μία λύση είναι αυτή της κατασκήνωσης την οποία αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Δείτε σχετικά

Έχετε ήδη 5 λόγους για να είστε πιο ήσυχοι σχετικά με το τι θα κάνουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, λάβετε υπόψη τις ανάγκες και τα θέλω τους που είναι μοναδικά όπως και αυτά και σίγουρα θα ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες λύσεις που θα δώσουν χαρά και τόσο σε εκείνα όσο και σε εσάς.

Διαβάστε ακόμα