Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα φτιάξετε με τα παιδιά

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ταυτόχρονα και μια ωραία ευκαιρία να κάνετε πράγματα μαζί με τα παιδιά. Φτιάχνοντας μαζί τους χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, δημιουργείτε αναμνήσεις. Τα παιδιά ζουν πιο έντονα τα Χριστούγεννα όταν συμμετέχουν στις προετοιμασίες και κάπως έτσι έχουν να θυμούνται! Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι μια ιδέα που θα σας προσφέρει ώρες δημιουργικού παιχνιδιού μαζί τους ενώ θα αξιοποιήσετε και πράγματα που έτσι κι αλλιώς έχετε στο σπίτι σας.

Αστεράκια από χαρτόνι και μαλλί!

Εκείνο το χαρτόνι που σας περίσσεψε από άλλες χειροτεχνίες των παιδιών, είναι ώρα να βγει απ’ το ντουλάπι. Για να φτιάξετε αστεράκια από χαρτόνι και μαλλί, θα χρειαστείτε: χαρτόνι σε διάφορα χρώματα, μαλλί ή άλλο χοντρό νήμα, κορδέλα για το κρέμασμα, κόλα, μαρκαδόρους, ψαλίδι και έναν χάρακα. Σχεδιάστε με μαρκαδόρο πάνω στο χαρτόνι τα αστεράκια, κόψτε τα, ζωγραφίστε το εσωτερικό τους, δώστε τους όγκο κολλώντας περιμετρικά τους μαλλί. Φροντίστε ώστε να κάνετε στην κορυφή τους μια μικρή τρυπίτσα για να περάσετε την κορδέλα με την οποία θα τα κρεμάσετε στο δέντρο!

stolidia.jpg

Κρεμαστά δεντράκια από κλαδί και υφασμάτινες κορδέλες

Γίνονται πανέμορφα και είναι εξαιρετικά εύκολο να τα φτιάξετε. Θα χρειαστείτε κλαδάκια από δέντρο (μπορείτε εύκολα να «κλέψετε» από τα δέντρα στους δρόμους) και υφασμάτινες κορδέλες σε διάφορα χρώματα και μοτίβα. Κόψτε το κλαδάκι στο ύψος που θέλετε να έχει το δεντράκι σας. Τα 10 εκατοστά είναι ένα λογικό μέγεθος. Στη συνέχεια δέστε πάνω του κορδελίτσες, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Όσο κατεβαίνετε τόσο πιο μεγάλη θα πρέπει να είναι η κορδέλα, για να σχηματίζει κλαδιά σαν να πρόκειται για ελατάκι. Στην κορυφή μπορείτε να του δέσετε λίγο σπάγκο για το κρέμασμα.

stolidi.jpg

Μπισκοτοστολίδια από gingerbread

Τα παιδιά αγαπούν να ασχολούνται με τη μαγειρική. Φτιάξτε μαζί τους χριστουγεννιάτικα στολίδια από gingerbread. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και τις πιο ωραίες από τις χριστουγεννιάτικες φόρμες σας. Δώστε σχήματα στα μπισκότα σας όπως ταρανδάκια, αστεράκια, καμπανούλες και ό,τι άλλο θυμίζει Χριστούγεννα! Αφού ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν και διακοσμήστε τα. Το δέντρο σας θα μυρίζει μαγικά… αν καταφέρετε να κρατηθείτε μακριά τους! Εκτός από όμορφα είναι και πολύ νόστιμα!

gingerbreads.jpg

Θυμηθείτε εδώ και άλλες 3 ιδέες που θα τα απασχολήσουν δημιουργικά τις ημέρες των Χριστουγέννων! 

Διαβάστε ακόμα