Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Αντιοξειδωτικές τροφές: Ποιες έχετε στην κουζίνα σας;

Οι αντιοξειδωτικές τροφές προτιμώνται ολοένα και περισσότερο, τα οφέλη τους πολλά και ιδιαιτέρως χρήσιμα για την υγεία μας. Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που εξουδετερώνουν τις αρνητικές επιδράσεις του οξυγόνου, προστατεύουν τα κύτταρα, δεσμεύουν και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες θωρακίζοντας την υγεία μας. Όταν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών του οργανισμού μας είναι σε χαμηλά επίπεδα, τότε επέρχεται το οξειδωτικό στρες, το οποίο μας καθιστά επιρρεπείς σε ασθένειες, καθώς το ανοσοποιητικό μας αποδυναμώνεται.
Η κατάλληλη λύση, λοιπόν, είναι η προσθήκη αντιοξειδωτικών τροφών στην ημερήσια διατροφή μας. Ποιες τροφές όμως έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση;

Ανακαλύψτε τις παρακάτω:

Αγκινάρα
Η αγκινάρα είναι το λαχανικό με την περισσότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών ουσιών. Προτιμήστε τη στην κλασική της εκδοχή αλά πολίτα αλλά και σε σαλάτες ή ακόμη και στην πίτσα.

Βατόμουρα-Φράουλες-Κράνα- Mύρτιλλα- Σμέουρα
Όλα τα παραπάνω εκτός από την πολύ ωραία φρουτένια γεύση τους αποτελούν και μοναδικές πηγές αντιοξειδωτικών για τον οργανισμό μας. Πλούσια σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ λειτουργούν ως ασπίδα για τον οργανισμό μας. Προσθέστε τα στις φρουτοσαλάτες σας, στο γιαούρτι σας ή απολαύστε τα και σκέτα. 

Καρύδια- Φουντούκια –Αμύγδαλα
Αγαπημένοι ξηροί καρποί με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Χρησιμοποιήστε τους στα ενδιάμεσα γεύματα σας για extra ενέργεια αλλά και σε σαλάτες για πρωτοτυπία και υπέροχη γεύση.

Μαύρη Σοκολάτα
Ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά και η καλύτερη λύση για επιδόρπιο που ωφελεί και δεν προσθέτει θερμίδες. Σύμφωνα με μελέτες έχει πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και από κάποια φρούτα. Προτιμήστε τη στις δύσκολες ώρες τις υπογλυκαιμίας και βοηθήστε τον οργανισμό σας διπλά!

Ρίγανη-Κανέλα-Γαρύφαλλο 
Μπαχαρικά που προσθέτουν υπέροχη γεύση στα πιάτα μας, διαθέτουν ιδιαίτερη αντιοξειδωτική δράση. Προτιμήστε τα στα πιάτα σας αλλά και ως ροφήματα.

Ανακαλύψτε τα χρήσιμα αντιοξειδωτικά στο κοντινότερο My market, βάλτε τα στην κουζίνα σας και ωφελήστε τον οργανισμό σας! 

Διαβάστε ακόμα