Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Beaujolais Nouveau: Το «φρέσκο» κρασί που θα σας εντυπωσιάσει!

Αγαπάτε το κρασί και αναζητάτε μοναδικές γεύσεις που θα σας συναρπάσουν με το άρωμα τη γεύση αλλά και την ιστορία τους; Ανακαλύψτε το μοναδικό Beaujolais Nouveau!

·Παράγεται μόνο κάθε τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη! Το ταξίδι του ξεκινά από μικρά χωριά της περιοχής του Beaujolais της Γαλλίας και «μοιράζει» τη γευστική εμπειρία του παγκοσμίως.

·Το έθιμο ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα και στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το Beaujolais ήταν ο κύριος τροφοδότης των bistrots του Παρισιού σε κόκκινο, ελαφρύ, κρασί.

·Το αποκαλούμε «φρέσκο» διότι είναι το πρώτο κόκκινο της σοδειάς, το οποίο κυκλοφορεί δύο με τρεις μήνες ύστερα από τον τρύγο και θεωρητικά, πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε έξι μήνες από την κυκλοφορία του.

·Εύστοχα θα λέγαμε ότι το Beaujolais Nouveau είναι ένα λευκό κρασί με κόκκινο χρώμα, χωρίς τανίνες, ευκολόπιοτο, ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα το οποίο πίνεται δροσερό.

·Βάσει νόμου, όλα τα σταφύλια στην περιοχή του Beaujolais πρέπει να μαζεύονται με τα χέρια. Είναι η μόνη περιοχή στη Γαλλία μαζί με την Καμπανία όπου ο τρύγος γίνεται με τα χέρια και είναι υποχρεωτικό. Η ποικιλία Gamay (Γκαμέ) είναι η μοναδική που βάσει νόμου επιτρέπεται να καλλιεργείται στην περιοχή του Beaujolais.

·Δεν επιτρέπεται να βγει Beaujolais Nouveau από σταφύλια που δεν παράγονται στα terroirs με ονομασία προέλευσης Beaujolais και Beaujolais-Villages (Μποζολέ Βιλάζ).

·Να το σερβίρετε ελαφρώς δροσερό, περίπου στους 12-14°C,

·Ταιριαστοί γευστικοί συνδυασμοί:
Παρότι κόκκινο, δεν συνδυάζεται  τόσο με κρέατα όσο με ελαφριά γεύματα, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, φρούτα, κάποια τυριά και φυσικά με…. καλή παρέα!

Ελάτε σε ένα από τα καταστήματά μας και αποκτήστε το δικό σας Beaujolais Nouveau! Βιαστείτε η ποσότητα είναι περιορισμένη!

Διαβάστε ακόμα