Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Brunch…την Κυριακή!

Σίγουρα θα συμφωνούμε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου από το να έχεις γύρω σου τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να απολαμβάνετε μαζί γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. 

Κι ενώ στη χώρα μας συνηθίζεται την Κυριακή να μαζευόμαστε παραδοσιακά για μεσημεριανό, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια, το brunch ξεσηκώνει όλο και περισσότερο τις παρέες και τα τραπέζια γεμίζουν λαχταριστά πιάτα και ζωηρές κουβέντες, νωρίς ...το μεσημέρι.

5-(1).jpg

Στην περίπτωση τώρα που σκέφτεσαι να απολαύσεις το επόμενο brunch από τα χεράκια σου, στην άνεση του σπιτιού σου βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. 

Πάμε να δούμε tips και νόστιμες συνταγές για το απόλυτο ολόδικό σου brunch.

Tip 1. Μην ξεχνάς τα βασικά

Μπορεί το brunch να είναι πιο μοντέρνο από τις παραδοσιακές συνταγές που έχουμε συνηθίσει για πρωινό, όμως δεν μπορούμε να ξεχνάμε τα βασικά υλικά που κάνουν τα πιάτα μας πεντανόστιμα και μοσχομυριστά, γεμάτα αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία. 

 Επίλεξε το νέο ΒΙΤΑΜ από 100% φρέσκο ελληνικό αγελαδινό γάλα και πειραματίσου με αφράτες ή κρατσανιστές αλμυρές και γλυκές συνταγές. 

Με τη βελούδινη υφή του και την πλούσια, μυρωδάτη και ισορροπημένη γεύση του, μόνο θαύματα μπορούν να συμβούν. 

Βρείτε το νέο Βιτάμ   σε μοναδικές προσφορές στα καταστήματά μας εδώ.

Tip 2. Επίλεξε φρέσκα και προϊόντα εποχής

Παραδέξου το: Όταν η εποχή σου δίνει φρέσκα, γίνονται μαγικά πράγματα στην κουζίνα σου.

Τα φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού θα σε δροσίσουν και θα σε αποζημιώσουν σε κάθε συνταγή. Προτίμησε φράουλες, κεράσια, πεπόνι, μούσμουλα, δυόσμο και μάθε όλα όσα προσφέρουν στον οργανισμό σου, ώστε να τα ...αγαπήσεις περισσότερο! 

Tip 3. Απόλαυσε το

Πάνω απ 'όλα, θυμήσου να το διασκεδάσεις. Όλο αυτό το κάνεις για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους ,άρα αντιμετώπισε τη μαγειρική και όλη τη διαδικασία  σαν ένα τρόπο χαλάρωσης και δημιουργίας

Ακολουθούν νόστιμες συνταγές που θα κάνουν το πρωινό σου πιο γευστικό από ποτέ!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά:

300 g Βιτάμ Βούτυρο

150 g Ζάχαρη

80 g Μέλι

1 τμχ Βανιλλίνη

2 g Αλάτι

3 Μεσαία αυγά

100 g Γάλα

8 g Baking powder

700 g Αλεύρι μαλακό

Προαιρετικά

Ξύσμα από 1 Λεμόνι Ή 1 Πορτοκάλι

1 g Μαστίχα θρυμματισμένη με τη ζάχαρη στο μπλέντερ

2 g Μαχλέπι

6.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

2.      Χτυπάμε στο μίξερ με φτερό το ΒΙΤΑΜ, τη ζάχαρη (με ή χωρίς τη μαστίχα), το μέλι (και το μαχλέπι), τη βανιλλίνη, το αλάτι (και το ξύσμα (λεμόνι ή πορτοκάλι)) μέχρι να ασπρίσει.

(Μπορούμε να το χτυπήσουμε και με μίξερ χειρός απλά απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να είναι το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου).

3.      Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτοντας το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο θα πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί καλά το προηγούμενο.

4.      Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και αφού ομογενοποιηθεί σταματάμε το χτύπημα.

5.      Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ απαλά (και όχι για πολύ ώρα) με μία μαρίζ ή με το χέρι, αφού έχουμε βάλει γάντι.

6.      Πλάθουμε τα κουλουράκια στο επιθυμητό σχέδιο και αλείφουμε με αυγό.

7.      Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

DONUTS

ΥΛΙΚΑ:

100 g Νερό (χλιαρό)

200 g Γάλα (χλιαρό)

60 g Βιτάμ Βούτυρο (λιωμένο & χλιαρό)

40 g Ζάχαρη

5 g Αλάτι

25 g νωπή ή 8 g Ξηρή Μαγιά

600 g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά ολόκληρα & 2 κρόκους αυγών

1-(13).jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.      Τοποθετούμε σε ένα μπολ το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τους κρόκους, το λιωμένο Βιτάμ βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα. (το αλεύρι και γενικά τα στερεά υλικά μας τα κοσκινίζουμε για να αποφύγουμε τους σβόλους).

2.      Ρίχνουμε αλεύρι πάνω στο πάγκο εργασίας και δουλεύουμε τη ζύμη για περίπου 5-6 λεπτά. Άμα κολλάει πολύ το ζυμάρι βάζουμε λίγο ακόμα αλεύρι (η ζύμη όμως γενικά είναι κολλώδης). Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδομένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να έχει διπλασιαστεί στο μέγεθος.

3.      Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, τη πιέζουμε και με τα 2 χέρια μας να φύγει ο αέρας από μέσα και τη μεταφέρουμε στο πάγκο εργασίας. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με τον πλάστη (περίπου 1 εκ. Πάχος). Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος, (για ένα ‘’κανονικό’’ μέγεθος θέλουμε ένα κουπάτ  5 εκ. και εάν θέλουμε κάνουμε τρύπα στο κέντρο με ένα μικρότερο) και τα μεταφέρουμε σε λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ώστε να φουσκώσουν, σκεπάζοντάς τα με μία πετσέτα. Αποφεύγουμε να τα σκεπάσουμε με μεμβράνη μη τυχόν και κολλήσουν.

4.      Βάζουμε το λάδι τηγανίσματος να κάψει (170-180 βαθμούς κελσίου) και τηγανίζουμε τα donuts. Δεν βάζουμε πολλά κάθε φορά, περίπου 4 ώστε να χωράνε. Καθώς τηγανίζεται η μία πλευρά, με ένα κουτάλι βρέχουμε με το καυτό λάδι την από πάνω επιφάνεια ώστε να πάρει θερμοκρασία. Περίπου 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα donuts και τα τοποθετούμε σε χαρτί για να στραγγίξουν.

5.      Αφού κρυώσουν τα donuts, σε αυτά που είναι χωρίς τρύπα, μπορούμε να τα γεμίσουμε με γέμιση της αρεσκείας που την έχουμε βάλει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ 1 εκ. (μαρμελάδα ή κάποιο άλειμμα πραλίνας). Τα γεμίζουμε από το πλάι.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

1 κ.σ. Ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, σε κύβους

1 φλ. μανιτάρια τεμαχισμένα

2 φλ. καρότα τεμαχισμένα

2 φλ. κομμένα σε φέτες μπρόκολο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

4 φλ. Σπανάκι

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ

10 μεγάλα αυγά

1 3/4 φλ. γάλα

1 1/2 κ.γ. Αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

2-(10).jpg

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. 

2. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι ένα σκεύος διαστάσεων περίπου 33x23. 

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα καρότα και το μπρόκολο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν, για περίπου 5-6 λεπτά. 

4. Ρίχνουμε το σκόρδο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε έως ότου το σπανάκι μαραθεί και εξατμιστεί οποιοδήποτε υγρό στο μείγμα, δηλαδή για περίπου 5 λεπτά. 

5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα λαχανικών στο έτοιμο σκεύος. 

6. Πασπαλίζουμε το τυρί από πάνω. 

7. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στα λαχανικά και το τυρί.

8. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50-55’ ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια. 

9. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε. 

Αν μείνει κάποιο κομμάτι (λέμε, αν...), 

μπορείς να το φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.

SMOOTHIE ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

300 γρ. φράουλες 

40 γρ. ζάχαρη (προαιρετικά)

400 γρ. γιαούρτι

1/2 φλ. φύλλα δυόσμου

4 κ.σ. γάλα 

3-(10).jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση. 

2. Πλένουμε τα φύλλα του δυόσμου.

3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα στην υφή που επιθυμούμε. 

4. Σερβίρουμε με πάγο και γαρνίρουμε με κομμάτια φράουλας και φύλλα δυόσμου. 

Kαλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε ακόμα