Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τα μυστικά της επιτυχημένης γαλοπούλας

Βραδιά Χριστουγέννων και η γαλοπούλα έχει την τιμητική της σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Πώς όμως θα κάνετε τη γαλοπούλα σας, να μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σας; Μάθετε παρακάτω με τη βοήθεια των νόστιμων tips μας. 

Tips  για την προετοιμασία

 1. Ξεπαγώστε τη πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε, ώστε να είναι νόστιμη και ζουμερή μετά το ψήσιμο.
 2. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα της γέμισης. Περίπου 400gr. Είναι αρκετή ποσότητα για μια γαλοπούλα 4,5-5kg. Όσον αφορά στη γέμιση, φροντίστε να έχει κρυώσει καλά πριν γεμίσετε τη γαλοπούλα. Αν την έχετε στο ψυγείο φροντίστε πρώτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Tips για το ψήσιμο

 1. Χρησιμοποιήστε καλύτερα γάστρα κι όχι ταψί και προθερμάνετε το φούρνο πριν την βάλετε για ψήσιμο.
 2. Για να ψηθεί σωστά και ομοιόμορφα αλείψτε τη με λίγο βούτυρο.
 3. Η σωστή φορά έχει επίσης σημασία, ψήστε τη με το στήθος προς τα πάνω (αν χρησιμοποιήσετε ταψί, σκεπάστε τη με αλουμινόχαρτο για να μην ξεροψηθεί).
 4. Μετά την πρώτη μισή ώρα χαμηλώστε το φούρνο ενώ στο τελείωμα ξεσκεπάστε τη γάστρα (ή αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο) και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Tips για σωστό σερβίρισμα

 1. Αρχικά αφήστε τη γαλοπούλα να «σταθεί» για 15 λεπτά αφού τη βγάλετε από το φούρνο. Μην την κόβετε ποτέ όταν είναι καυτή γιατί θα διαλυθεί.
 2. Τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη πιατέλα με το στήθος προς τα πάνω με ένα μεγάλο μαχαίρι, διαχωρίστε τα μπούτια από το στήθος.
 3. Βάλτε το πιρούνι στη φτερούγα της γαλοπούλας και κάντε μια μεγάλη τομή ξεκινώντας από τη φτερούγα και πηγαίνοντας στο κέντρο, όταν βρείτε κόκκαλο σταματήστε. Αν θέλετε κόψτε τις φτερούγες όπως και το μπούτι.
 4. Κόψτε σε φέτες το στήθος της γαλοπούλας, από πάνω και κάθετα, ώστε οι φέτες του κρέατος να είναι ομοιόμορφες και ζουμερές.
 5. Όταν τελειώσετε με αυτή την πλευρά κάντε το ίδιο και για την άλλη.

Ακολουθήστε τα παραπάνω νόστιμα μυστικά και απολαύστε το δείπνο των Χριστουγέννων με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Διαβάστε ακόμα