Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τα αφεψήματα του φθινοπώρου

Με τις πρώτες δροσιές του φθινοπώρου αρχίζουμε σιγά σιγά να προτιμάμε πιο ζεστά ροφήματα. Οι καφέδες αποχωρίζονται τα παγάκια και το κρύο τους νερό, οι σοκολάτες προτιμώνται στη ζεστή εκδοχή τους ενώ και με τις γρανίτες ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά. Σε πρώτο πλάνο έρχονται τα αφεψήματα του φθινοπώρου. Ζεστά και ικανά να μας προετοιμάσουν για τον χειμώνα που θα’ρθει. Αφεψήματα από βότανα που μας ηρεμούν, μας αποτοξινώνουν αλλά και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις.

Το τσάι του βουνού

Το τσάι του βουνού είναι το πιο γνωστό ίσως από τα βότανα-αφεψήματα. Σπανίως λείπει από ένα ελληνικό σπίτι. Το τσάι του βουνού μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα κρυολογήματα, τις φλεγμονές του αναπνευστικού, τη δυσπεψία και τις γαστρεντερικές διαταραχές. Ξεχωρίζει ακόμη για τις αντιοξειδωτικές και αγχολυτικές του ιδιότητες. Με μια κουταλιά μέλι θα γίνει ο σύμμαχός σας στην ίωση, την ίδια ώρα που θα προσφέρει στον οργανισμό σας την τόνωση που χρειάζεται.

Το χαμομήλι

Το χαμομήλι στην Ελλάδα το βάζουμε στη ζωή μας από πολύ πολύ νωρίς. Δίνεται ακόμα και σε βρέφη προκειμένου να τα ηρεμήσει. Συχνά κάνουμε κομπρέσες με χαμομήλι για να αντιμετωπίσουμε την ενοχλητική επιπεφυκίτιδα των ματιών. Το χαμομήλι όμως είναι και το αφέψημα εκείνο που μας χαλαρώνει, μας βοηθά στις αϋπνίες και στα κρυολογήματα. Αν φάγατε πολύ και νιώθετε "φούσκωμα", ένα ζεστό χαμομήλι είναι ό,τι χρειάζεστε.

herbs_03.jpg

Το φασκόμηλο

Λένε ότι το φασκόμηλο μας δίνει χαρά! Το βέβαιο είναι ότι μας χαλαρώνει, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας ενώ μας κόβει και τον βήχα. Ό,τι καλύτερο για τις πέτρες στα νεφρά αλλά και για τον πονόλαιμο αφού φημίζεται για την αντιφλεγμονώδη δράση του.

herbs_02.jpg

Η λουίζα

Η λουίζα είναι ο σύμμαχός μας στην ομορφιά. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για βότανο που χαρακτηρίζεται από τις «μαγικές» του ιδιότητες. Το αφέψημα της λουίζας βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στην κατακράτηση υγρών. Η λουίζα αποτοξινώνει τον οργανισμό και του χαρίζει τόνωση και ευεξία!

herbs_01.jpg

Η μέντα

Η μοναδική γεύση της μέντας την κατατάσσει στο πιο ενδιαφέρον από τα βότανα-αφεψήματα. Είναι υπερόπλο για το συνάχι και τον βήχα. Χαρίζει υπέροχη δροσερή αναπνοή και βοηθά στην πέψη!

herbs_04.jpg

Διαβάστε ακόμα