Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Έξυπνες λύσεις για νόστιμο και υγιεινό μαγείρεμα στo γιορτινό τραπέζι!

Χριστούγεννα… Μία από τις πιο αγαπημένες εποχές του χρόνου! Η εποχή που σμίγουμε με την οικογένειά μας, ανταλλάζουμε δώρα και τρώμε τα πιο ωραία φαγητά και γλυκά! Πώς μπορούμε να μην αγαπάμε τα Χριστούγεννα;

Αφού λοιπόν στολίσουμε το δέντρο με τα πιο όμορφα στολίδια μας και φτιάξουμε τη λίστα με τα δώρα που σκοπεύουμε να κάνουμε στους αγαπημένους μας, μένει να αποφασίσουμε το τι θα σερβίρουμε στο γιορτινό τραπέζι. Κάτι που δεν είναι τόσο απλό, καθώς ειδικά για τις μέρες των Χριστουγέννων, θέλουμε τα φαγητά μας να είναι μαγειρεμένα στην εντέλεια! Με καλές πρώτες ύλες, εποχιακά υλικά και φυσικά, περίσσεια μαγειρική τέχνη.

esoterikes-1-(1).jpg


Όμως, δεν αρκεί μόνο το φαγητό να είναι νόστιμο ,πρέπει να είναι και υγιεινό, ώστε ακόμα και αν παρασυρθούμε από τις τόσες νοστιμιές να την γενική αφθονία του φαγητού που προστάζουν οι γιορτινές μέρες, τα γεύματά μας να είναι ελαφριά και φυσικά σπιτικά.

Τι σημαίνει όμως υγιεινό φαγητό; Αρχικά, πρέπει να αναζητήσουμε ποιοτικές πρώτες ύλες, επιλέγοντας εποχιακά υλικά που το χειμώνα μπορούμε να βρούμε σε μεγάλη ποικιλία. Κάποιες υπέροχες επιλογές λαχανικών για το γιορτινό τραπέζι είναι τα παντζάρια, τα μανιτάρια, το λάχανο, και οι πατάτες. Κυρίαρχο ρόλο φυσικά παίζει το κρέας, και πιο συγκεκριμένα το γουρουνόπουλο ή η γαλοπούλα. Πλήθος μυρωδικών θα εμπλουτίσει τη θρεπτική αξία και τη γεύση των φαγητών μας.  

Μάθε πρισισσότερα για τα φρέσκα της εποχής εδώ.

Όμως, υγιεινό φαγητό σημαίνει και κάτι άλλο: σωστή επεξεργασία των υλικών στο μαγείρεμα έτσι ώστε να διατηρήσουν αναλλοίωτα όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα μάς το εξασφαλίσουν κάποιες απαραίτητες μαγειρικές τεχνικές από τη μία, και από την άλλη, τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε! Το μαγείρεμα σε ένα καλό σκεύος μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Με αυτή τη σκέψη, τα My market τα φετινά Χριστούγεννα φρόντισαν να μας εξασφαλίσουν ειδική προσφορά στα επώνυμα σκεύη Pyrex, τα οποία διατηρούν όλες τις βιταμίνες των υλικών στο μαγείρεμα, δεν περιέχουν BPA, ένα χημικό πρόσθετο που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας, και δεν απορροφούν οσμές.

esoterikes-3-(1).jpg


Μάλιστα, ειδικά για τις ανάγκες της προετοιμασίας των γιορτινών φαγητών, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και μία πολύ πρακτική ιδιαιτερότητά τους: με δύο όμοια σκεύη Pyrex της σειράς Reflections, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία υπέροχη γάστρα!

Έτσι, ένα πληθωρικό αγριογούρουνο α λα Μπουργκινιόν ή ένα χοιρινό μπούτι στη γάστρα με χειμερινά λαχανικά, δεν θα μαγειρευτούν απλώς στην εντέλεια, αλλά και απόλυτα υγιεινά!

esoterikes-2-(1).jpg


Εκμεταλλευτείτε την μοναδική προσφορά των My market και προμηθευτείτε όλη τη συλλογή Pyrex με τις αγορές σας, σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές!

Διαβάστε ακόμα