Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Φτιάχνουμε δροσερές γρανίτες για τις πρώτες ζέστες!

Καλοκαιράκι, ζέστη και τι καλύτερο από μια δροσερή γρανίτα στο μπαλκόνι!
Η γρανίτα είναι η λύση για να ικανοποιήσει τη λαχτάρα μας για κάτι δροσερό όπως το παγωτό, αλλά γλυτώνοντας τις θερμίδες του.

Διαλέξτε τη δική σας αγαπημένη από τις 3 δροσερές προτάσεις που σας δίνουμε και καλή απόλαυση!


Γρανίτα με ξινόμηλο και μαστίχα Χίου

Υλικά

  • 5 ξινόμηλα
  • Μισή κούπα λεμόνι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαστίχα υποβρύχιο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη μαστίχα και χτυπάμε πάλι. Τέλος, βάζουμε την κρέμα σε φόρμα για παγωτό και το βάζουμε στη κατάψυξη.


Γρανίτα πεπόνι

Υλικά

  • 1 πεπόνι μικρό
  • ½ λίτρο νερό
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ αποβουτυρωμένο γάλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το πεπόνι με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη.


Γρανίτα βερίκοκο με λικέρ

Υλικά

  • 10 βερίκοκα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • μισό χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ και προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υλικά, ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Tasty tip: Αν δεν θέλετε να προσθέσετε αλκοόλ μπορείτε να βάλετε τρίμμα από φρέσκο τζίντζερ!

Extra tips
Κάθε μισή ώρα, ανακατέψτε λίγο το μείγμα που είναι στο ψυγείο για να αποκτήσει τη γνωστή υφή της γρανίτας. 

Διαβάστε ακόμα