Φτιάχνουμε βασιλόπιτα Η παράδοση θέλει την πρώτη ημέρα του χρόνου να κόβουμε τη βασιλόπιτα και ο τυχερός που θα πετύχει το φλουρί θα έχει μια χρονιά γεμάτη καλοτυχία. Το έθιμο -σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση- προήλθε όταν ο Μέγας Βασίλειος ήταν επίσκοπος στην Καισαρεία της Μικράς Ασίας, και ο έπαρχος της περιοχής θέλησε να μπει στην πόλη και να τη λεηλατήσει. Τότε, ο Μέγας Βασίλειος ζήτησε από τους πλούσιους της πόλης του να μαζέψουν τα χρυσαφικά που μπορούσαν προκειμένου να τα παραδώσει ως “λύτρα” στον επερχόμενο κατακτητή. Τελικά, η λεηλασία αποφεύχθηκε και για να γίνει δίκαιη μοιρασιά των αντικειμένων, ο Μέγας Βασίλειος έδωσε εντολή να παρασκευαστούν μικροί άρτοι στους οποίους θα τοποθετούνταν τα νομίσματα και τα τιμαλφή. Η μέρα αυτή τιμάται με αυτό τον τρόπο ανήμερα του Αγίου Βασιλείου. Ας φτιάξουμε μαζί μυρωδάτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι! ΥΛΙΚΑ 260 γρ. Πολτό πορτοκαλιού 400 γρ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250.γρ. ελαιόλαδο 5 αυγά 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 1 κ.γ. μαχλέπι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τον πολτό των πορτοκαλιών θα χρειαστούμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε μαζί με τη φλούδα τους και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη (multi). Ανακατεύουμε τον πολτό του πορτοκαλιού μαζί με το ελαιόλαδο. Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το μαχλέπι. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε (χωρίς ζαβολιές) το τυχερό φλουρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα τουλάχιστον. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία και για τη συνταγή και για το φλουρί! photo by: https://goo.gl/fjBVkP Tags : γλυκό, Χριστούγεννα Μοιραστειτε Αυτο Το Αρθρο: Διαβάστε ακόμα Αφράτα μελομακάρονα γεμάτα γεύση και άρωμα Δείτε τη συνταγή Τα μυστικά της επιτυχημένης γαλοπούλας. Μάθετε τα μυστικά