Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γιαούρτι: 4+1 χρήσεις για όλες τις ανάγκες μας!

Γιαούρτι, ένας θησαυρός στο ψυγείο μας! Οι χρήσεις του πολλές και πολύ χρήσιμες τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά μας, ακόμα κι όταν έχει λήξει. Παρακάτω θα δείτε όλες τις εναλλακτικές χρήσεις του, για να διαλέξετε αυτή που θα σας δροσίσει περισσότερο!

1.   Ξεκουράζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα μας
Σίγουρα ένα από τα πιο διάσημα γιατροσόφια για το κάψιμο από τον καλοκαιρινό ήλιο είναι το γιαούρτι! Ωστόσο, οι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση ειδικών αλοιφών για αυτό το πρόβλημα μιας και το γιαούρτι απλά δροσίζει το σημείο χωρίς να το φροντίζει. Ωστόσο, είναι ιδανικό για αισθητικούς λόγους μιας και το γαλακτικό οξύ που περιέχει μπορεί να ενυδατώσει την κουρασμένη & θαμπή  επιδερμίδα, προσφέροντάς σας  τη ζωντάνια που χρειάζεστε!

2.   Γιαούρτι… για τα μαλλιά
Κι όμως ακόμη και στα μαλλιά το γιαούρτι δίνει τη λύση! Απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά και αφήστε για λίγα λεπτά όπως θα κάνατε και με τη μάσκα ενυδάτωσης. Το γιαούρτι ανακουφίζει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας γίνονται περισσότερο λαμπερά και δυνατά!

3.   Αστραφτερά δόντια
Το ασβέστιο και ο φώσφορος, στοιχεία που περιέχει το γιαούρτι, έχουν την ιδιότητα να «κρατούν» τα δόντια μας λευκά για περισσότερο! Μια μικρή ποσότητα καθημερινά θα σας βοηθήσει σύντομα να δείτε τη διαφορά!

4.   Και στο βάθος κήπος!

Ακούγεται αταίριαστο; Κι όμως! Το γιαούρτι μαζί με νερό μπορεί να κάνει τα λουλούδια & τα λαχανικά σας να ζωντανέψουν. Τοποθετήστε ίση ποσότητα νερού και γιαουρτιού σε ένα δοχείο ψεκασμού και ραντίστε τα καλούδια του κήπου σας, θα σας ευγνωμονούν για τη δύναμη που τους δώσατε!

5.   Η λύση για την υγεία των τετράποδων φίλων μας!
Καλά διαβάσατε! Το αγαπημένο μας γιαούρτι μπορεί να ωφελήσει το πεπτικό σύστημα των κατοικίδιων. Μάλιστα, οι κτηνίατροι συμβουλεύουν να τους δίνουμε μικρή ποσότητα ληγμένου γιαουρτιού και αυτό γιατί το βακτήριο που περιέχει ενισχύει το πεπτικό τους σύστημα. 

Διαβάστε ακόμα