Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γρανίτα με φρούτα εποχής: Φρέσκια απόλαυση χωρίς πολλές θερμίδες!

Οι γρανίτες από φρέσκα φρούτα είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού. Παγωμένες και αναζωογονητικές, εύκολες στην παρασκευή τους και κυρίως χωρίς πολλές θερμίδες. Η μεγάλη ποικιλία φρούτων του καλοκαιριού μας δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε, συνδυάζοντας φρούτα και υλικά. Οι γρανίτες από φρέσκα φρούτα είναι η λύση για το τέλειο κέρασμα σε φίλους. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας βρίσκει να ρεμβάζουμε σε μπαλκόνια και βεράντες. Τι καλύτερο από μια γρανίτα για να κάνουμε εντύπωση στους καλεσμένους μας με τις πιο απλές πρώτες ύλες.

Tips και ιδέες για τις πιο λαχταριστές γρανίτες από φρέσκα φρούτα:

-Γρανίτα καρπούζι με μια φέτα ακτινίδιο

Θα χρειαστείτε 6 φόρμες για γρανίτα και τα αντίστοιχα ξυλάκια τους. 6 κούπες καρπούζι και 6 φέτες λεπτοκομμένο ακτινίδιο. Βάλτε το καρπούζι στο μπλέντερ και αλέστε το. Στη συνέχεια, βάλτε το μέσα στις ειδικές φόρμες προσθέτοντας σε κάθε μια από αυτές μια φέτα ακτινίδιο. Αφήστε τα όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.

-Γρανίτα από λεμόνι… η διαχρονική

Η γρανίτα από λεμόνι είναι η διαχρονική γρανίτα των καλοκαιριών από τα παιδικά μας χρόνια. Θα χρειαστείτε χυμό λεμονιού τόσο όσο να γεμίσετε τις φόρμες. Προσθέτοντας μερικές σταγόνες από σιρόπι αγαύης, «σπάτε» την ξινή γεύση του λεμονιού.

-Γρανίτα φράουλα

Το φρούτο για τις πιο λαχταριστές γρανίτες δεν είναι άλλο από την φράουλα. Θα χρειαστείτε περίπου 500-750 γρ φράουλες για 6 φόρμες. Αν είναι ξινές, μπορείτε να επαναλάβετε το τρικ με το σιρόπι αγαύης.

Γρανίτες μπορείτε να φτιάξετε με όλα τα φρέσκα φρούτα εποχής που θα βρείτε στα My market! Κεράσια, πεπόνι, ροδάκινο, ακτινίδιο ή οι συνδυασμοί τους. Βρείτε εδώ το κοντινότερό σας κατάστημα My market και σπεύσατε για τις αγορές σας!

Διαβάστε ακόμα