Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Κι όμως η μπύρα κάνει καλό στην υγεία! Δείτε γιατί

Μπύρα, ένα ποτό με φανατικούς θαυμαστές που ενώνει την παρέα, προσφέρει δροσιά χειμώνα καλοκαίρι, συνδυάζεται με όλες τις γεύσεις και αποτελεί την καλύτερη «παρέα» μετά από μια κουραστική μέρα.

Τα νέα είναι απολύτως ικανοποιητικά μιας και πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου αποδεικνύει πέρα από τη διάθεση ωφελεί και την υγεία!

Συγκεκριμένα:

1.   Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά
Συγκεκριμένα Φιλανδοί ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ. Tero Hirvonen από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Ελσίνκι απέδειξαν πως η διούρηση που προκαλείται από την κατανάλωση μπύρας βοηθά στην υγεία των νεφρών και στην αποφυγή πέτρας. Μάλιστα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε μπουκάλι μπύρας που καταναλώνεται ανα ημέρα μειώνει τον κίνδυνο κατά 40%.

2.   Κάνει καλό στην καρδιά
Η με μέτρο κατανάλωση μπύρας αυξάνει σημαντικά την καλή χοληστερόλη και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

3.   Δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
Ο λυκίσκος που περιέχει η μπύρα έχει έντονες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες βοηθώντας στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα στη Γερμανία ένα γνωστό γιατροσόφι θέλει να πίνεται η μπύρα ζεστή αποσυμφορίζοντας τη μύτη από το συνάχι!

4.   Η λύση στη δυσκοιλιότητα
Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στην κριθαρένια μπύρα βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

5.   Μειώνει τις πιθανότητες Αλτσχάιμερ

Η περιεκτικότητα της μπύρας σε πυρίτιο μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη γνωστικών προβλημάτων και απώλειας της μνήμης. Έρευνες απέδειξαν πως η τακτική κατανάλωση μπύρας μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης Αλτσχάιμερ.

 

Πηγή: https://goo.gl/cd3zYH

Διαβάστε ακόμα