ΥΛΙΚΑ
• 1 μπουτάκι κατσικάκι (χωρίς κόκαλα, καθαρισμένο) 1 κιλό περίπου
• 1 μεσαία μελιτζάνα
• 100 γρ ταλαγάνι ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί
• 3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
• 1 μικρό φινόκιο
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 5 αστεργλυκάνισο
• ½ ποτήρι ούζο
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• Λίγο νερό
• 1 μπόλια από το κατσίκι
• Λίγο corn flour
• Αλάτι-πιπέρι
• 1 σκελίδα σκόρδου
• 1 φύλλο λαδόκολλα
• ½ ελαιόλαδο
• Σχοινί για τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαλακώνουμε τη μελιτζάνα που έχουμε κόψει σε φέτες.
• Ανοίγουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
• Τοποθετούμε κάθετα τις μελιτζάνες, μετά τον δυόσμο, τυρί και λίγο λάδι.
• Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το τοποθετούμε μέσα σε μπόλια από κατσίκι. Το τυλίγουμε σαν μεγάλο ντολμαδάκι και το δένουμε με σχοινί.
• Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα λίγο λάδι και θωρακίζουμε το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, φινόκιο, αστερογλυκάνισο, δυόσμο, αλάτι-πιπέρι, ούζο και τέλος το κρασί.
• Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα (αν το μπουτάκι είναι 1 κιλό) και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς.
• Όταν ψηθεί, τα λαχανικά τα περνάμε στο μπλέντερ και τα δένουμε για να γίνει η σάλτσα.
• Σερβίρουμε το κατσικάκι σε φέτες ζεστό.
Από το Δειπνοσοφιστήριον catering