Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Καύσωνας και διατροφή. Νόστιμα tips για δροσιά & υγεία!

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι mini καύσωνες αποτελούν συχνό φαινόμενο μιας και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Το κλιματιστικό, τα συχνά χλιαρά ντους, τα ελαφριά ρούχα και η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων είναι τα κύρια μέτρα προστασίας. Τι γίνεται όμως με τη διατροφή μας;

Προτιμούμε

Φρούτα, λαχανικά και νερό
Η τριπλέτα της δροσιάς! Τις ζεστές μέρες το Νο1 απαραίτητο είναι το νερό ακολουθούν οι σαλάτες με φρούτα και λαχανικά που βοηθούν να χορτάσουμε χωρίς να φουσκώσουμε και να δροσιστούμε ταυτόχρονα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες, περιέχουν πολύ νερό, ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα και έτσι διατηρούν την ενέργειά μας σε υψηλά επίπεδα, είναι ευκολόπεπτα και έχουν λίγες θερμίδες. 

Φαγητά με αλάτι
Τα φαγητά με αλάτι δεν πρέπει να λείπουν από το ημερήσιο διαιτολόγιο με μέτρο πάντα, διότι το αλάτι βοηθά στην αναπλήρωση του νατρίου που αποβάλλεται με τον ιδρώτα και στην εξοικονόμηση υγρών γενικότερα.

Μικρά και συχνά γεύματα
Είναι η καλύτερη λύση και για να αποφεύγεται το φούσκωμα και για να διατηρείται η ενέργεια του οργανισμού σε καλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παγωτό- Γρανίτες
Αποτελούν την καλύτερη λύση δροσιάς για τις ζεστές μέρες μιας και δεν επιβαρύνουν το στομάχι και προσφέρουν την αίσθηση που επιζητούμε. Με μέτρο φυσικά μιας και αρκετά από αυτά είναι πλούσια σε θερμίδες.

Αποφεύγουμε

Τα αναψυκτικά
Διότι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη προσθέτουν θερμίδες και μας ξεδιψούν παροδικά σε αντίθεση με το νερό και τους φυσικούς χυμούς.

Αλκοολούχα ποτά
Καλό είναι να μην προτιμώνται ή τουλάχιστον τις πολύ ζεστές μέρες να αποφεύγονται, διότι ωθούν σε υψηλή διούρηση και απώλεια υγρών ενώ αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Καφές
Έχει παρόμοια δράση με τον αλκοόλ και καλό είναι να αποφεύγεται τις ημέρες του καύσωνα αφού προκαλεί εφίδρωση και διούρηση.

Λιπαρά & γλυκά
Καλό είναι να μην προτιμούμε τέτοιου είδους τροφές διότι «βαραίνουν» το στομάχι και δημιουργούν δυσφορία τις ζεστές ημέρες.

Εφοδιαστείτε με υπομονή και τις σωστές νόστιμες επιλογές που προείπαμε και σκεφτείτε θετικά… Ζέστη είναι θα περάσει! 

Διαβάστε ακόμα