Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κεράσια! Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητές τους.

Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι, γνωστό και ως Prunus avium και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus).
Όσο για τον τόπο καταγωγής του φρούτου, κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά ωστόσο, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας (εξ ου και το όνομα), κοντά στον Εύξεινο Πόντο.

Τα κεράσια δεν είναι απλά ένα φρούτο αλλά ένα διατροφικό αντιοξειδωτικό που παίζει προληπτικό και θεραπευτικό ρόλο σε πλήθος ασθενειών.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες  Α, Β (Β1, Β2, Β3), φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, ενώ περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, χαλκού και πρωτεϊνών.

Επίσης, τα κεράσια διευκολύνουν την πέψη, διότι τρώγοντάς τα εκκρίνονται ουσίες ευεργετικές για το πεπτικό μας σύστημα.

Έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και έτσι ωφελούν κατά πολύ το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Περιέχουν μελατονίνη μία ουσία που δυναμώνει κατά πολύ το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθά να κοιμόμαστε ήσυχα. Επίσης, η μελατονίνη των κερασιών έχει φυσική αντιγηραντική δράση, δίνοντας λάμψη στο πρόσωπο και στο δέρμα μας. 

Τα κεράσια έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από τον πόσο στις αρθρώσεις καις τους μύες μετά την άσκηση.

Είναι πλούσια σε φυτοστερόλες οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, ενώ παράλληλα τα κεράσια βοηθούν κατά πολύ στο να διατηρούμε σταθερό το βάρος μας.

Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών.

Βοηθούν στη σωστή λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών, εφόσον έχουν ουσίες που συμβάλλουν στο φυσικό καθαρισμό τους.

Συμβάλλουν στην πρόληψη κατά της πλάκας των δοντιών και της τερηδόνας.

Με λίγα λόγια τα κεράσια είναι ένα φυσικό φάρμακο στο σπίτι μας!

Προτιμήστε τα σκέτα, είτε σε μαρμελάδα.

Καλή απόλαυση! 

Διαβάστε ακόμα