Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο της πιο δυναμωτικής μοσχαρίσιας μπριζόλας

Η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι ένα από τα πιο δυναμωτικά και νόστιμα πιάτα. Πόσο συχνά όμως την πετυχαίνουμε στο ψήσιμο; Οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμήσουμε να την παραγγείλουμε στην έξοδό μας για φαγητό, αφού εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει ζουμερή και καλοψημένη. Η μοσχαρίσια μπριζόλα όμως είναι ένα απόλυτα δυναμωτικό πιάτο που καλό είναι να ξέρουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας χωρίς το ρίσκο ότι θα καταστρέψουμε το κρέας. Ας δούμε όλα τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας.

mprizola_03.jpg

Η σωστή επιλογή κρέατος

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε το σωστό κομμάτι από το μοσχάρι. Το μέρος του ζώου από το οποίο θα πάρουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα που έχει προοπτικές να ψηθεί ωραία, θα πρέπει να μην έχει κολλαγόνο και σκληρό ιστό. Κομμάτια όπως η σπαλομπριζόλα, το ribeye και το t-bone είναι ιδανικά για ψήσιμο.

mprizola_01.jpg

Φρέσκο και καλής ποιότητας κρέας

Πολύ σημαντική είναι και η ποιότητα του κρέατος. Η φρεσκάδα του αλλά και οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε το ζώο. Επιλέγοντας κρέας από την Peter’s Farm που μόνο στα My Market μπορείτε να βρείτε, είστε σίγουροι για το γευστικό αποτέλεσμα της μοσχαρίσιας μπριζόλας. Τα μοσχαράκια στην Peter’s Farm επιλέγουν μόνα τους πότε και τι θα φάνει αλλά και πότε θα ξαπλώσουν ή πότε θα παίξουν και θα τρέξουν αφού μεγαλώνουν σε φυσικό περιβάλλον. Το κρέας τους ξεχωρίζει για την φίνα υφή του και την χαμηλή του περιεκτικότητα σε νάτριο. Στο κρεωπολείο των My market, ξέρουν σίγουρα να σας συμβουλεύσουν για την επιλογή του κρέατος.

Στέγνωμα του κρέατος και ξεκούραση

Το πλύσιμο του κρέατος θα πρέπει να γίνει με ζεστό νερό και μόνο ενώ θα πρέπει να το βγάλετε από το ψυγείο αν είναι δυνατόν και 2 ώρες πριν. Στεγνώστε το κρέας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε το να ξεκουραστεί πριν το ψήσιμο.

Δεν αλατίζουμε πριν το ψήσιμο

Για αφράτη και ζουμερή μπριζόλα δεν αλατίζουμε ποτέ πριν από το ψήσιμο. Το αλάτισμα μετά το τέλος εγγυάται και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και πιο ζουμερή μπριζόλα.

Δυνατή φωτιά και όχι τρύπημα της μπριζόλας κάθε λίγο

Η μπριζόλα πρέπει να πέσει πάνω σε δυνατή φωτιά και να γυρίζεται κάθε 30 δευτερόλεπτα! Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να την γυρίζετε με λαβίδα και όχι με το πιρούνι. Και φυσικά δεν την τρυπάμε κάθε τόσο για να δούμε αν ψήθηκε αφού αυτό την κάνει να χάσει την υγρασία της.

Layer-3.jpg

Ξεκούραση και πριν το σερβίρισμα

Όταν πια θα αποσύρετε την μοσχαρίσια μπριζόλα από τη φωτιά, αφήστε την να ξεκουραστεί περίπου 5-8 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Οι ιστοί του κρέατος ηρεμούν καθώς πέφτει η θερμοκρασία του και το κρέας μένει ζουμερό και τρυφερό.

mprizola_02.jpg

 

Διαβάστε ακόμα