Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μέλι: Ένας θησαυρός στην κουζίνα μας!

Το μέλι έχει κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό, ως ένα υλικό πασπαρτού μιας και οι χρήσεις του είναι πολλαπλές.
Ο Ιπποκράτης αλλά και ο Αριστοτέλης το συνιστούσαν για τη θεραπεία πολλών ασθενειών και το θεωρούσαν σπουδαίο παράγοντα μακροζωίας.

·        Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους «φυσικούς συμμάχους» της υγείας μας.

·        Στα πολύ θετικά του στοιχεία συγκαταλέγονται το ότι απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό και έτσι αποτελεί άμεση πηγή ενέργειας.

·        Το μέλι σε αντίθεση με τη ζάχαρη έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, και αυτό το βοηθά να αφομοιωθεί πιο γρήγορα, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις απότομες μεταπτώσεις της ινσουλίνης που προκαλεί πχ η ζάχαρη!
Ιδανικό για πρωινό, βοηθά να ξεκινήσει η ημέρα δυναμικά!

·                    Κατευνάζει τον στομαχόπονο, μιας και η «μαλακτική» του δράση είναι υψηλή. Συνδυάζεται τέλεια με ροφήματα και βότανα πχ χαμομήλι, τσάι, φασκόμηλο κτλ Βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας, «δυναμώνοντας» τον οργανισμό, καθώς και στη σωστή λειτουργία του εντέρου καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα. Έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση, κατά τον Ιπποκράτη το μέλι βοηθούσε στην επούλωση πληγών στο στόμα.

Honey Tips

Για να προφυλάσσετε το μέλι σας, διατηρήστε καλά κλεισμένα τα δοχεία, διότι απορροφά τις οσμές.
Φροντίστε να μη το βλέπει ο ήλιος, διότι καταστρέφονται πολύτιμα ένζυμα.

Honey Info
Το μοναδικό ελληνικό μέλι με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το 1992 είναι το Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια που παράγεται σε οριοθετημένη περιοχή του Μαινάλου Αρκαδίας, κυρίως στην περιοχή γύρω από την Αλωνίσταινα και τη Βυτίνα. (https://goo.gl/VEWnaJ )

Αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για να συνέλθει κάποιος από τη μέθη μιας και μεταβολίζει γρήγορα το οινόπνευμα!

Είναι ένα «όπλο» ομορφιάς! Δεν είναι τυχαίο ότι η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε μείγμα από μέλι και γάλα προσφέροντας μοναδική ενυδάτωση στην επιδερμίδα της. Δείτε εδώ μια συνταγή ομορφιάς με μέλι https://goo.gl/MqW5YQ για να ωφελήσετε και τη δική σας επιδερμίδα!

Απολαύστε το και διαπιστώστε τη θετική επίδρασή του! 

Διαβάστε ακόμα