Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γιορτινός μπουφές! Δείτε 5 tips για να εντυπωσιάσετε.

Γιορτινός μπουφές! Δείτε 5 tips για να εντυπωσιάσετε

Ένας εύκολος τρόπος να οργανώσετε το γιορτινό σας τραπέζι και να απολαύσουν όλοι οι καλεσμένοι σας το φαγητό που ετοιμάσατε είναι ο μπουφές! Το σερβίρισμα γίνεται γρήγορα και όλοι οι καλεσμένοι μπορούν να μιλήσουν με όλους αφού οι καρέκλες δε θα είναι η πρώτη προτεραιότητα! Ό,τι πρέπει δηλαδή για πάρτι!

Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω tips, τα οποία θα μετατρέψουν το πάρτι από «καλό» σε «εξαιρετικό»!

       1.   Βρείτε το κατάλληλο σημείο για το μπουφέ!

Το σημείο που θα φιλοξενήσει το τραπέζι για το μπουφέ είναι πολύ σημαντικό για το σερβίρισμα των καλεσμένων σας. Οι καλεσμένοι πρέπει να κινούνται από τα αριστερά προς τα δεξιά, γι αυτό φροντίστε να υπάρχει επαρκής χώρος για τη ροή των… πεινασμένων καλεσμένων σας! Τα πιάτα λοιπόν τοποθετούνται στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού, η οποία είναι η νοητή αρχή και τα πιρούνια και οι χαρτοπετσέτες δεξιά για να τα πάρουν στο τέλος!

2.      Πιάτα σε άλλο επίπεδο!

Τοποθετήστε τα πιάτα σε διαφορετικά επίπεδα στο μπουφέ, ώστε να μη φαίνονται στριμωγμένα και να είναι όλα τα πιάτα εμφανή στους καλεσμένους σας. Φροντίστε επίσης να αφήνετε χώρο ανάμεσά στα πιάτα και τις πιατέλες με το φαγητό, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να ακουμπήσει το πιάτο του για λίγο.

3.      Δημιουργήστε ένα mini-bar για τους καλεσμένους

Το τελευταίο που θέλετε είναι να περάσετε το βράδυ του πάρτι φτιάχνοντας ποτά! Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, περιοριστείτε σε δύο είδη κρασιών, σε μπύρες και αναψυκτικά που δε χρειάζονται προετοιμασία, τα οποία θα έχετε τοποθετήσει σε ένα διαφορετικό τραπέζι από αυτό του φαγητού. Αν παρόλα αυτά  συμπεριλάβετε αλκοολούχα ποτά, ετοιμάστε και χειρόγραφες συνταγές με τα δημοφιλέστερα cocktails, ώστε κάθε καλεσμένος να φτιάχνει μόνος του το ποτό του!

4.      Ονοματίστε τα πιάτα σας!

Φτιάξτε όμορφα χειρόγραφα ταμπελάκια και τοποθετήστε τα μπροστά από κάθε πιάτο και πιατέλα στο μπουφέ, με το όνομα κάθε φαγητού και μία μικρή περιγραφή αν κρίνεται ότι χρειάζεται. Κάντε καθαρά κεφαλαία γράμματα για να μπορούν όλοι να τα διαβάσουν! Έτσι, όλοι θα ξέρουν τι είναι το κάθε πιάτο χωρίς να σας ρωτήσουν! Εννοείται ότι λίγο χιούμορ στην περιγραφή, θα κάνει τα πιάτα ακόμα πιο απολαυστικά!

5.      Σκεφτείτε στρατηγικά!

Το φαγητό που πρέπει να διατηρηθεί ζεστό πρέπει να μπει στην αρχή του μπουφέ, ενώ το κρύο (ή σε θερμοκρασία δωματίου) στο τέλος. Έτσι, οι καλεσμένοι σας θα το βάλουν πρώτο στο πιάτο τους και δε θα έχει παγώσει μέχρι να το σερβίρουν στο πιάτο τους! Αντίστοιχα, το φαγητό που υπάρχει άφθονο ή είναι πιο οικονομικό μπαίνει στην αρχή του μπουφέ, καθώς οι καλεσμένοι έχουν την τάση να γεμίζουν στην αρχή το πιάτο του. Το πιο ακριβό μπαίνει πάντα στο τέλος του μπουφέ! Τέλος, οι καλεσμένοι σας μπορεί να προτιμούν να φάνε όρθιοι ή μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να ακουμπήσουν κάπου το πιάτο τους για να φάνε. Γι αυτό προτιμήστε φαγητά που δε χρειάζονται μαχαίρι και φροντίστε το κρέας που θα σερβίρετε να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια!

Και το tip που έχει εφαρμογή σε κάθε γιορτή και πάρτι είναι ότι η προετοιμασία εξασφαλίζει τη μισή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμα