Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τρόφιμα που «χαλάνε» στο ψυγείο. Τα γνωρίζετε;

Είθισται να πιστεύουμε πως το ψυγείο, ειδικά όσο ζεσταίνει ο καιρός προστατεύει καλύτερα τα τρόφιμα και τα διατηρεί φρέσκα. Εν μέρει αυτό είναι αλήθεια ωστόσο υπάρχουν και τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να διατηρούνται εκεί γιατί χαλάνε γρηγορότερα! Αυτά είναι:

Τα μυρωδικά:

Ο βασιλικός, ο μαϊντανός, ο άνηθος και τα άλλα μυρωδικά έχουν την τάση να απορροφούν οσμές και να «στεγνώνουν» στο ψυγείο και έτσι δεν μπορούν να προσφέρουν στα φαγητά σας την ευχάριστη μυρωδιά και γεύση που θέλετε. Διατηρήστε τα στα γλαστράκια τους, είτε αν θέλετε μπορείτε να τα αποξηράνετε.

Ελιές- πίκλες- τουρσί
Και τα τρία περιέχουν αλάτι και ξύδι και έτσι μπορούν να διατηρηθούν μια χαρά. Επίσης, το ψυγείο τα κάνει πιο «ξηρά» και αφαιρεί τη ζουμερή γεύση τους.

Φρυγανιές- παξιμάδια- μπισκότα- πατάτες
Όλα τα παράγωγα του αμύλου φυλάσσονται εκτός ψυγείου, γιατί έτσι διατηρούν την υγρασία τους και παραμένουν αφράτα. 

Μέλι- καφές

Το μέλι και ο καφές, επίσης δεν «αγαπούν» το ψυγείο, διότι αλλοιώνονται τόσο η γεύση όσο και η σύστασή τους. Διατηρήστε τα και τα δύο σε βαζάκια αεροστεγώς και σε δροσερό σκιερό μέρος.

Δείτε εδώ πως θα αποθηκεύετε σωστά τα καλούδια του Μαΐου:  http://www.mymarket.gr/I-zoi-mas-kalitera/MyFreshness/frouta-kai-laxanika-Maiou.aspx

Διαβάστε ακόμα