Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κάντε την φρεσκάδα τους να διαρκεί

Φρούτα και λαχανικά: Πλούσιες πηγές βιταμινών και θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Πώς όμως μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σωστά και έτσι να διατηρήσουμε αναλλοίωτη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους για περισσότερο; Ανακαλύψτε τους σωστούς τρόπους συντήρησης των φρούτων & των λαχανικών σας παρακάτω.

Μπανάνες
Αν είναι άγουρες βάλτε τις στη φρουτιέρα, αν δεν είναι τότε αποθηκεύστε τις στο ψυγείο για να επιβραδύνεται την περαιτέρω ωρίμανσή τους. Προσοχή! Μην τοποθετείτε τις μπανάνες μαζί με άλλα φρούτα, διότι προκαλούν την πρόωρη σήψη τους! Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=dYZO7ot81V4

Μήλα
Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο, όπου συνήθως παραμένουν φρέσκα για περίπου μία εβδομάδα.

Πεπόνι – Καρπούζι
Αν δεν τα κόψετε, φυλάξτε τα σε σκιερό μέρος. Αν είναι κομμένα φυλάξτε τα στο ψυγείο, όπου πρέπει να καταναλωθούν τάχιστα.

Ντομάτες
Αποθηκεύστε τις σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μπολ και μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας, όπως ο ήλιος ή η κουζίνα.

Φράουλες
Σε δοχεία στο ψυγείο και πλένονται λίγο πριν καταναλωθούν.

Εσπεριδοειδή
Πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια κ.α Φυλάξτε τα στο ψυγείο, σε χάρτινη σακούλα.

Κολοκυθάκια και πατάτες σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος.

Πιπεριές
Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 3 μέρες, χωρίς να τις πλύνετε, σε μία πλαστική σακούλα, για να τις χρησιμοποιήσετε μέσα στις επόμενες 5 ημέρες. Μπορείτε, επίσης, να ψιλοκόψετε τις πιπεριές και να τις αποθηκεύσετε αεροστεγώς.

Σέλινο
Στο ψυγείο σε χάρτινη σακούλα. 

Μπρόκολο
Ραντίστε με νερό, τυλίξτε τα σε μία υγρή πετσέτα, τοποθετήστε τα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα μέσα στις επόμενες 3 με 5 ημέρες. Αποφύγετε την πλαστική σακούλα.

Καρότα
Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο σε χάρτινη σακούλα. Διατηρούνται μέχρι 2 εβδομάδες.

Μανιτάρια
Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο σε μία χαρτοσακούλα μέχρι 1 εβδομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τους σωστούς τρόπους διατήρησης της φρεσκάδας των φρούτων και των λαχανικών μας.
Εμείς στα My market, σεβόμαστε απόλυτα αυτή την ανάγκη και γι’ αυτό έχουμε θεσπίσει το πρωτόκολλο ασφάλειας ελληνικών φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ώστε να μαθαίνετε από που κρατάει η σκούφια των αγαπημένων σας προϊόντων και να διαπιστώνετε άμεσα τη φρεσκάδα τους.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι απλά να σκανάρετε το QR Code που βρίσκεται δίπλα από την τιμή κάθε ελληνικού προϊόντος μαναβικής. 'Eτσι μαθαίνετε επί τόπου την ποικιλία του είδους, την ημερομηνία φύτευσης, το όνομα του παραγωγού, την περιοχή, την ημερομηνία παράδοσης στα My market και  την ενυπόγραφη δέσμευση του παραγωγού σε κάθε αποστολή προϊόντων αλλά και άλλες πληροφορίες για κάθε προϊόν. 

Μάθετε περισσότερα εδώ: http://goo.gl/3QYCYk

Διαβάστε ακόμα