Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τα φρέσκα του Απριλίου

Μπήκε για τα καλά η άνοιξη και μαζί κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια κάποια πολύ αγαπητά φρούτα και λαχανικά που λαχταρήσαμε.

Οι φράουλες

Οι πολυαγαπημένες φράουλες με την λεπτή, γλυκόξινη γεύση τους που την απολαμβάνουμε στην αυθεντική της μορφή μόνο την άνοιξη, και μόνο για λίγο: εύε σκέτες είτε σε διάφορα γλυκά, είναι απλά υπέροχες! Ξακουστή και η μαρμελάδα από φράουλες που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και σε ποσότητα για όλο το χρόνο.

fraoules.jpg

Τα μούσμουλα

Τα μούσμουλα εμφανίζονται επίσης μόνο για λίγο και εκτός του ότι είναι πεντανόστιμα και ζουμερά, είναι και πολύ θρεπτικά! Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή να τα προσθέσουμε στα δημητριακά και το γιαούρτι, για μία πρωτότυπη εναλλακτική λύση πρωινού.

Το πεπόνι

Το πεπόνι είναι ένα από τα πιο αγαπητά εποχιακά φρούτα και είναι πάντα σε μεγάλη ζήτηση τους ζεστούς μήνες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, μάς ξεδιψά χωρίς να μάς φορτώνει με περιττές θερμίδες. Το τρώμε σε φέτες ή κομμένο σε κομμάτια και μπορούμε να το προσθέσουμε σε χυμούς, smoothies, στο γιαούρτι, σε γλυκά αλλά ταιριάζει γευστικά και με αρκετά αλλαντικά. Mέσα στην ολοκαίνουργια ενότητά μας ΜΑΘΕ-ΦΑΕ-ΖΗΣΕ, μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το πεπόνι. 

peponi.jpg

Τα φασολάκια

Τα φασολάκια είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο λατρεμένα λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας! Τώρα που είναι τρυφερά και τραγανά είναι ευκαιρία να τα απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αρκετό λάδι και κρεμμύδι αλλά και με καρότα, πατάτες και μυρωδικά γίνονται υπέροχα σε λίγη μόνο ώρα.

Ο αρακάς

Όμως και ο αρακάς γίνεται πολύ νόστιμος με διάφορους τρόπους και τώρα που είναι στην εποχή του μπορούμε να τον φτιάξουμε και μόνο του, μόνο με κρεμμύδι και άνηθο, ή να τον προσθέσουμε σε συνταγές με άλλα υλικά όπως με αγκινάρες, με κουκιά ή με κοτόπουλο.

Η ρόκα

Για πικάντικες πράσινες σαλάτες η ρόκα είναι μονόδρομος: με την έντονη γεύση της μπορεί να συνοδεύσει όμορφα άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά αλλά και να ‘δέσει’ με ξηρούς καρπούς και διάφορα τυριά όπως η παρμεζάνα, το μανούρι, κ.ά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ολοκαίνουργια ενότητά μας ΜΑΘΕ-ΦΑΕ-ΖΗΣΕ.

fresko_roka.jpg

Το μαρούλι

Το μαρούλι συνήθως το τρώμε ωμό σε σαλάτες, στην εποχή του όμως που είναι σε αφθονία μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστά φρικασέ: με αρνάκι, με κατσίκι, αλλά ακόμα και με θαλασσινά! Με αρκετά μυρωδικά και αυγολέμονο, το φρικασέ είναι ένα φαγητό με αξεπέραστη νοστιμιά.

Τα βλίτα

Τα βλίτα συνήθως τρώγονται όπως είναι, βραστά και με αρκετό λεμόνι και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω. Μπορεί η τιμή τους να είναι χαμηλή αλλά είναι ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός με αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας. Μπορούν να συνοδεύσουν το κρέας, το ψάρι ή διάφορα θαλασσινά, αλλά ταιριάζουν πολύ και με το σκόρδο.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δίνουν χαρακτήρα στις πράσινες σαλάτες αλλά μπαίνουν και σε αμέτρητες συνταγές, εμπλουτίζοντάς τις με την διακριτική γλυκύτητά και τη μεστή γεύση τους. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα σχεδόν σε όλα τα μαγειρευτά, στις πίτες αλλά και στην ομελέτα.

fresko_kremudi.jpg

Διαβάστε ακόμα