Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Διατηρήστε φρέσκα & υγιή τα λουλούδια σας μέσα στο σπίτι!

Αγαπάτε τα λουλούδια και θέλετε να γεμίζετε τα βάζα σας μέσα στο σπίτι, αλλά δεν γνωρίζετε πως θα διατηρούνται φρέσκα  και μυρωδάτα για περισσότερες μέρες;

Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες λύσεις που θα κάνουν τα λουλούδια σας να γεμίζουν ζωντάνια μέρα με τη μέρα. 

Η πρώτη και καλύτερη λύση είναι να ανανεώνετε καθημερινά το νεράκι τους με φρέσκο. 

Ζάχαρη
Διαλύστε λίγη ζάχαρη μέσα στο νερό, η γλυκόζη θα θρέψει τα φυτά σας και θα βοηθήσει να διπλασιαστούν τα χρήσιμα σάκχαρα. Αντί για ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λεμονάδα, τα σάκχαρά της θα θρέψουν τα λουλούδια.

Χλωρίνη
Το κύριο απολυμαντικό για το σπίτι, η χλωρίνη, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη  για τα αγαπημένα μας λουλούδια. Μία με δύο σταγόνες στο βάζο αρκούν για να κρατά μακριά τη μούχλα από τα κοτσάνια. 

Ένα νόμισμα
Το νόμισμα περιέχει χαλκό και ο χαλκός λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακό και έτσι τα λουλούδια διατηρούνται υγιή και δυνατά για περισσότερες μέρες. 

Ασπιρίνη
Στον άνθρωπο διώχνει τον πονοκέφαλο στα λουλούδια μας αυξάνει την οξύτητα του νερού και δυναμώνει τα κοτσάνια τους, Μία μέσα στο βάζο αρκεί για να το διαπιστώσετε.

Στοματικό διάλυμα
Διατηρεί τη στοματική μας υγιεινή και ένα καπάκι στο βάζο με τα λουλούδια μας μπορεί να διώξει τα βακτήρια και να προστατεύσει την υγεία των λουλουδιών μας.

Λακ
Ψεκάστε τα για να μη μαδήσουν, έτσι θα μείνουν για περισσότερο μαζί σας.

Μηλόξυδο
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ρίξτε το μείγμα μέσα στο βάζο. Αλλάξτε το νερό κάθε 2-3 μέρες ξαναβάζοντας μέσα μηλόξυδο και ζάχαρη. 

 

Έξυπνες τακτικές για φρέσκα μυρωδάτα λουλούδια στο σπίτι σας. Ακολουθήστε τις!  

Διαβάστε ακόμα