Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Φυτά & κρύο: Μια σχέση που απαιτεί προσοχή.

Μπορεί η άνοιξη να είναι η εποχή που ο κήπος και το μπαλκόνι μας ανθίζουν, μιας και τα λουλούδια και τα φυτά έχουν όλες τις κατάλληλες συνθήκες για να «βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό», ωστόσο και το χειμώνα μπορούμε να τα προστατεύσουμε και να τα έχουμε κοντά μας σε πολλή καλή κατάσταση.

Ας δούμε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε από το κρύο:

· Για τα φυτά που είναι στον κήπο είναι χρήσιμο στα μεγάλα κρύα να προστατεύετε τις ρίζες τους, μιας και από εκεί παίρνουν δύναμη. Σκεπάστε τις με χώμα ή φύλλα.

· Μεταφέρετε τις γλάστρες σε μια «ήρεμη» γωνιά. Εκεί που δε φυσάει πολύ και μπορούν να προστατευτούν. Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλές μαζί για να «προστατεύει» η μία την άλλη.

· Σκεπάστε τα με ειδικά προϊόντα που θα βρείτε στα καταστήματα κήπου ή σε φυτώρια ακόμα και με μεγάλα νάιλον, ειδικά σε μέρες που μπορεί το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του.

· Αφήστε τι μεταφυτεύσεις για αργότερα… Το πολύ κρύο δεν ενδείκνυται για τέτοιες δραστικές κινήσεις.

· Ποτίστε με μέτρο και προσοχή, κυρίως τις πιο «ζεστές» ώρες της ημέρας, ώστε το νερό να μην είναι πολύ κρύο.

· Για τα φυτά εντός σπιτιού φροντίστε να μην είναι κοντά σε σώματα θερμότητας (καλοριφέρ, σόμπα κτλ) ποτίστε τα τακτικά και προσέξτε να μην εκτίθενται άμεσα στο κρύο, όταν ανοίγετε να αερίσετε, δεν τους «αρέσει» η μεγάλη εναλλαγή θερμοκρασίας.

Μην ξεχνάτε! Η αγάπη και η φροντίδα είναι τα δύο βασικά συστατικά για να κρατάτε φρέσκα τα αγαπημένα σας φυτά ακόμα και να τα βοηθάτε να ανθίζουν ακόμα και μέσα στον χειμώνα! 

Διαβάστε ακόμα