Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Καλοκαίρι και τρόφιμα! Πώς τα συντηρούμε σωστά;

Απλοί κανόνες ασφάλειας που σίγουρα μπορούν να εγγυηθούν για ένα καλοκαίρι χωρίς γευστικά απρόοπτα! Τηρήστε τους!

Φαγητό και ζέστη ένας συνδυασμός που απαιτεί να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Τι πρέπει να προσέξουμε και ποιες είναι οι κατάλληλες κινήσεις για να γλυτώσουμε από τις δυσάρεστες συνέπειες. Δείτε!

Δώστε προσοχή στα κύρια χαρακτηριστικά των τροφίμων χρώμα, οσμή, γεύση. Παρατηρήστε τα τρόφιμα και που πρόκειται να αγοράσετε και αυτά που έχετε στο σπίτι σας. Η ημερομηνία λήξης αλλά και η ημερομηνία διατήρησης πρέπει να ελέγχονται σχολαστικά.

Μην τα αφήνετε εκτεθειμένα  στον ήλιο και τη ζέστη.

Τα ευαλλοίωτα τρόφιμα πρέπει να τοποθετούνται το γρηγορότερο μετά την αγορά τους στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Τρόφιμα που δεν καταναλώνουμε σε 2 ώρες το πολύ μετά την αγορά τους και δεν διατηρήθηκαν στο ψυγείο δεν πρέπει να καταναλώνονται.

Μην καταναλώνεται μαγειρεμένο φαγητό που έχει μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από 4 ώρες.

Όσον αφορά το ψυγείο τηρήστε τους κανόνες σωστής συντήρησης και διατήρησης των τροφίμων.

Δηλαδή:

Επιβεβαιώστε ότι η πόρτα του παραμένει κάθε φορά κλειστή. Και φροντίστε να μην το ανοιγοκλείνετε συχνά και για πολλή ώρα.

Μην το υπερφορτώνετε γιατί δεν θα ψύχονται ομοιόμορφα τα προϊόντα.

Προσοχή στο να μη δημιουργηθεί πάγος διότι το ψυγείο δεν θα έχει την κατάλληλη απόδοση.

Μην τοποθετείτε ζεστό φαγητό στο ψυγείο. Αφήστε να έρθει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για να το αποθηκεύσετε.

Το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν πρέπει να μπαίνει ξανά στο ψυγείο γιατί έτσι δημιουργούνται βακτήρια.

Το ωμό κρέας και τα ψάρια διατηρήστε τα στην κατάψυξη και όχι στη συντήρηση.

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποθηκεύονται στις ειδικές λαχανολεκάνες.

Φαγητό έξω: Στην περίπτωση που φάτε εκτός σπιτιού καλό θα ήταν να ζητήσετε τα κρεατικά να είναι καλοψημένα.

Να ελέγχετε όσο μπορείτε την καθαριότητα του χώρου γιατί αυτό συνεπάγεται πολλά για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.

Προτιμήστε τα λεγόμενα φαγητά της ώρας. 

Διαβάστε ακόμα