Γλυκοπατάτα: Ένας νόστιμος θησαυρός στην κουζίνα μας! Η γλυκοπατάτα είναι διατροφικά πολύτιμη. Εδώ και λίγο καιρό είναι και πάλι διαθέσιμη στους πάγκους της μαναβικής. Επισκεφθείτε ένα My market, προμηθευτείτε τη γλυκοπατάτα και μαγειρέψτε με γεύση γλύκας, παίρνοντας ιδέες από τις προτάσεις μας. Σούπα γλυκοπατάτας με τζίντζερ Τον χειμώνα αγαπάμε τις σούπες και θέλουμε ποικιλία σε αυτές. Η βελούδινη σούπα με γλυκοπατάτα και τζίντζερ είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα αγαπήσουν και τα παιδιά. Για 4 άτομα, εκτός από 3 γλυκοπατάτες θα χρειαστείτε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 1 μικρό κομματάκι τριμμένο τζίντζερ, 1 κουταλιά πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι. Τσιγαρίστε στο ελαιόλαδο τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι καλά βρασμένα, πολτοποιήστε και σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου. Πουρές γλυκοπατάτας Η γλυκοπατάτα όμως μπορεί να μεταμορφωθεί και στον πιο νόστιμο πουρέ. Ειδικά τώρα που τα τραπέζια μας είναι γιορτινά, αυτή η εναλλακτική πρόταση του πουρέ από γλυκοπατάτα είναι ιδιαιτέρως ελκυστική. Θα χρειαστεί να τις ψήσετε στον φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα ανάλογα με το μέγεθός τους, σκεπασμένες με αντικολλητικό χαρτί. Όταν μαλακώσουν, τις ανοίγετε με προσοχή στη μέση και αφαιρείτε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους. Βάλτε στο μπλέντερ –ή όπου συνήθως φτιάχνετε τον πουρέ- τη σάρκα από τις ψητές γλυκοπατάτες, λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Γλυκοπατάτες γεμιστές με τυριά Μια εξαιρετικά εύκολη στην υλοποίησή της πρόταση, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Πλύνετε καλά τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε σε σημεία ώστε να βγάλουν την υγρασία τους. Τυλίξτε κάθε μία χωριστά σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 1 ώρα στον φούρνο. Όταν μαλακώσουν, βγάλτε τις γλυκοπατάτες από το αλουμινόχαρτο και ανοίξτε τις στα δύο με ένα μαχαίρι. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα τους. Στην κούφια γλυκοπατάτα προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε τη σάρκα από τις γλυκοπατάτες με θρυμματισμένη φέτα, τριμμένη γραβιέρα και regato. Γεμίστε με αυτό το μείγμα κάθε γλυκοπατάτα και ψήστε στον φούρνο για ακόμα 20 λεπτά. Tags : λαχανικά, χειμώνας Μοιραστειτε Αυτο Το Αρθρο: Διαβάστε ακόμα Πόσο σωστά ξέρεις να τοποθετείς τις τροφές στο ψυγείο; Μάθε όλα τα μυστικά Κάντε την φρεσκάδα τους να διαρκεί Δείτε πως