Το σπανάκι σε πίτες, σαλάτες, μαγειρευτά φαγητά Το σπανάκι αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά του. Όταν το βάζουμε φρέσκο στις συνταγές μας, το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Παρακάτω, ας δούμε μερικές γρήγορες και πεντανόστιμες συνταγές με φρέσκο σπανάκι. Επιπλέον, στη νέα ενότητά μας ΜΑΘΕ-ΦΑΕ-ΖΗΣΕ από τα My market μπορείτε να μάθετε τα πάντα γύρω από το σπανάκι: την ιστορία του, τις ευεργετικές του δράσεις, πώς να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας και πολλά, πολλά άλλα. Πίτες Στις πίτες, το σπανάκι μπορεί να έχει τον πρωταρχικό ρόλο ή να συμπληρώνει γευστικά ένα άλλο υλικό. Η κλασική σπανακόπιτα γίνεται κυρίως με σπανάκι, φρέσκα μυρωδικά όπως ο άνηθος και ο μαϊντανός, ξερό κρεμμύδι, αυγά και φέτα. Μπορεί όμως και το πράσο να δέσει ωραία ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια, δίνοντας μία γλυκύτητα στην πίτα και ισορροπώντας τις γεύσεις. Πρωινό και ορεκτικά Στο πρωινό το σπανάκι είναι μία υπέροχη προσθήκη στα αυγά. Μαραίνουμε το σπανάκι στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο. Μπορούμε να σβήσουμε με λίγο λευκό κρασί και όταν εξατμιστούν τα υγρά να το σερβίρουμε ως συνοδεία στα αυγά μας. Ένα πολύ αγαπητό και ξακουστό ορεκτικό είναι το ντιπ σπανακιού. Χοντρο-κόβουμε το φρέσκο σπανάκι με ένα μαχαίρι, το σοτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να μειωθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό για να βράσει και να μαλακώσει καλά. Με λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο φρέσκο βούτυρο και ένα μαλακό κίτρινο τριμμένο τυρί γίνεται σχεδόν κρεμώδες και πραγματικά πεντανόστιμο! Μπορούμε να βουτήξουμε νάτσος, μπαστουνάκια λαχανικών, κριτσίνια ή ό,τι άλλο θέλουμε μέσα στο ντιπ. Μαγειρευτά φαγητά Δύο από τα πιο κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που γίνονται με σπανάκι είναι οι σουπιές ή άλλα θαλασσινά με σπανάκι, και το σπανακόρυζο. Οι σουπιές με σπανάκι είναι ένα φαγητό με σπάνια νοστιμιά. Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια και τις τσιγαρίζουμε για λίγο στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και διάφορα μυρωδικά ώστε να μαγειρευτούν όλα τα υλικά μαζί. Θέλει απαραίτητα λεμόνι, ενώ μία πολύ καλή ιδέα για έξτρα άρωμα, είναι να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στο μαγείρεμα. Το σπανακόρυζο είναι από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε μέσα σε λίγα λεπτά και ειδικά όταν το σπανάκι είναι στην εποχή του, αξίζει να το τρώμε συχνά. Τσιγαρίζουμε λίγο κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι και μυρωδικά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε μία κούπα ρύζι και το ανάλογο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Το καλό σπανακόρυζο θέλει αρκετό ελαιόλαδο και φρέσκο λεμόνι. Συνδυάζεται άψογα με τυρί φέτα και ψωμί. Σαλάτες Το σπανάκι όμως είναι υπέροχο και σε σαλάτες. Σαλάτες με σπανάκι μπορούμε να φτιάξουμε μόνο όταν το σπανάκι είναι φρέσκο και στην εποχή του. Είναι τραγανό και ταυτόχρονα όσο μαλακό θέλουμε για να το απολαύσουμε είτε μόνο του ή με άλλα λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα, οι πράσινες και κόκκινες σαλάτες, το αντίβ, κ.ά. Το πιο ταιριαστό ντρέσινγκ για σπανάκι γίνεται με βαλσαμικό ξύδι, αλάτι, φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο. Μπορούμε να φτιάξουμε σαλάτες σε πολλές παραλλαγές με διάφορα τυριά όπως μανούρι ή μοτσαρέλα, φλούδες παρμεζάνας, τριμμένη φέτα, ή χαλούμι. Στις σαλάτες με σπανάκι ταιριάζουν πολύ και οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα. Στα My market φροντίζουμε να έχετε πάντα τα πιο φρέσκα και νόστιμα λαχανικά, γιατί ξέρουμε ότι η καλή πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά στη μαγειρική! Tags : Διατροφή, λαχανικά, χειμώνας Μοιραστειτε Αυτο Το Αρθρο: Διαβάστε ακόμα Πόσο σωστά ξέρεις να τοποθετείς τις τροφές στο ψυγείο; Μάθε όλα τα μυστικά Κάντε την φρεσκάδα τους να διαρκεί Δείτε πως