Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μάνη: Η μαγευτική καστροπολιτεία του Μυστρά

Η Μάνη επεκτείνεται Νότια των Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας. Εξού και Μεσσηνιακή Μάνη, τη λεγόμενη και Αποσκιερή ή Έξω, και Λακωνική Μέσα Μάνη ή Προσηλιακή. Μόλις 3 ώρες από την Αθήνα.
Χαρακτηρίζεται ως ένα “ανοικτό Μουσείο” που συνδυάζει αναρίθμητα ιστορικά μνημεία με την απίστευτη φυσική ομορφιά του “άγριου” τοπίου της.
Οι βυζαντινές εκκλησίες, τα κάστρα, τα παραδοσιακά λιοτρίβια, οι ανεμόμυλοι, οι γραφικοί κολπίσκοι, τα σπήλαια και οι δεκάδες μοναδικοί παραδοσιακοί οικισμοί με επιβλητικούς μανιάτικους πύργους, συνθέτουν ένα σκηνικό πραγματικά παραμυθένιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη Μάνη υπάρχουν 98 παραδοσιακοί οικισμοί από τους 118 της Πελοποννήσου και συνολικά 800 πύργοι, 7 κάστρα και περισσότερες από 1000 Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες. Η Μάνη συνδυάζει τα πάντα.
Ειδυλλιακά τοπία που προσφέρονται για περιπάτους μέσα από πλακόστρωτα καλντερίμια και μοναδικά φαράγγια, σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα, υπέροχες θάλασσες με τα κρυστάλλινα νερά και πανέμορφες παραλίες που θα σας ενθουσιάσουν.
Αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για ηρεμία, ξεκούραση και διασκέδαση, με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα  δωμάτια κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο, γραφικά ταβερνάκια με μοναδικές λιχουδιές της μανιάτικης γης και ατελείωτη διασκέδαση σε καφετέριες και μπαρ.
Αξίζει να επισκεφθείτε τον τόπο που συνδυάζει αρμονικά την ιστορία του χθες με την σύγχρονη ζωή του σήμερα.

Στα Top αξιοθέατα & σημεία της Μάνης που αξίζει να επισκεφθείτε είναι: 

  • Το σπήλαιο Δυρού & το Νεολιθικό Μουσείο
  • Το ακρωτήριο Ταίναρο
  • Η Βάθεια
  • Η Αρεόπολη
  • Το Λιμένι και ο Πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη
  • Η Μονή Ντελούκου ή Δεκούλου
  • Η Καρδαμύλη
  • Η Στούπα
  • Το Γύθειο
  • Το Κάστρο Κελεφάς

Πώς θα φτάσετε

Από Αθήνα
Εάν έχετε προορισμό το Γύθειο, την Αρεόπολη, τον Γερολιμένα ή τις γύρω περιοχές θα ακολουθήσετε την διαδρομή από Αθήνα για Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένα μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως, θα στρίψετε για Σπάρτη στο ύψος της Τριπόλεως και θα συνεχίσετε για Γύθειο, όπου είναι η Λακωνική πύλη εισόδου της Μάνης. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Εάν έχετε προορισμό την Καρδαμύλη, την Στούπα ή τις γύρω περιοχές θα ακολουθήσετε την διαδρομή από Αθήνα για Καλαμάτα-Καρδαμύλη-Στούπα μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως, θα κατευθυνθείτε για Καλαμάτα και θα συνεχίσετε για Βέργα και Κάμπο, όπου είναι η Μεσσηνιακή πύλη εισόδου της Μάνης. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες.

 

Πηγή: http://www.exploremani.gr/index.php

Διαβάστε ακόμα