Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ναύπακτος. Πάμε για ΣΚ!

Ένας υπέροχος προορισμός μόλις 2,5 ώρες δυτικά της Αθήνας! Προτιμάται τόσο για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για κανονικές διακοπές. Συνδυάζει βουνό, θάλασσα, ιστορία, όμορφα μέρη αλλά έχει και το δικό της παλμό σαν πόλη που δε σ’ αφήνει να βαρεθείς. Στη Ναύπακτο θα βρείτε το 65ο  από τα καταστήματά μας. Στην οδό Αθανασιάδη Νόβα & Σμύρνης θα προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα σε εξαιρετικές τιμές και σε μοναδική ποιότητα!

Να δείτε οπωσδήποτε

Μην χάσετε το κυκλικό ενετικό λιμάνι με τους δυο πύργους στην είσοδό του. Εκεί βρίσκεται και το πάρκο που φέρει το όνομα και άγαλμα του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ Ντε Θερβάντες. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πάρκο αφιερωμένο στους πεσόντες στην περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) όπου είναι αναρτημένες αναμνηστικές μαρμάρινες επιγραφές, αφιερώματα των Πρεσβειών των εμπλεκομένων στη Ναυμαχία κρατών.

200 μέτρα πάνω από την πόλη δεσπόζει το κάστρο της Ναυπάκτου με σταθερή παρουσία από την αρχαιότητα. Αξίζει να θαυμάσετε τα διατηρημένα τριπλά τείχη της πόλης που ξεκινούν από το λιμάνι και καταλήγουν στο κάστρο.

Διάσημα αξιοθέατα είναι το “Στενοπάζαρο”, γνωστό παλιότερα και ως “οδός Μεζεδίων”, το Ρολόι της πόλης, παλιά αρχοντικά όπως ο Πύργος του Μπότσαρη. Για μπάνιο θα πάτε στο Γρίμποβο και στην Ψάνη. Αλλά και το χειμώνα, θα την χρησιμοποιήσετε ως ορμητήριο για εκδρομές στην ορεινή Ναυπακτία.

Τι να γευτείτε

Σχεδόν παντού στην πόλη θα βρείτε ταβέρνες και ψησταριές με καλό φαγητό. Για καφέ προτιμήστε το γραφικό λιμάνι. Πάρτε μαζί σας τα περίφημα γλυκά του κουταλιού της όπως καρυδάκι, νεράντζι, περγαμόντο, σύκο, μελιτζανάκι, δαμάσκηνο, φιρίκι, κυδώνι, φράουλα, καρότο, σταφύλι, αλλά και τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως τραχανά, χυλοπίτες, βίδες, μανέστρα που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Γυναικών Ναυπάκτου φτιάχνουν με μεράκι και φροντίδα.

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site της Ναυπάκτου.

 

Συνταγή

Από τα παραδοσιακά εδέσματα της Ναυπάκτου είναι το παντεσπάνι της. Αφράτο γλυκό που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

  • 2 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι
  • 8 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 8 αυγά
  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τους κρόκους με τις 8 κουταλιές ζάχαρη.
  • Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα και την τριμμένη φρυγανιά (μια από το ένα, μια από το άλλο) ανακατεύοντας ελαφρά και ΠΑΝΤΑ με την ίδια φορά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μέτριο, στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο, για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή το ταψί να έχει σχετικά ψηλά τοιχώματα. Το μείγμα τριπλασιάζεται!
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι με 2 ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Περιχύνουμε το μείγμα με το σιρόπι (το ένα από τα δύο πρέπει να είναι καυτό) και σερβίρουμε.
Διαβάστε ακόμα