Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Αθήνα:Πόσο καλά γνωρίζετε την Πρωτεύουσα;

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ. Η Αρχαία Αθήνα, μια περιτοιχισμένη πόλη, ήταν μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς.

Κρύβει τοποθεσίες διαμάντια για όλα τα γούστα, που δίνουν στον επισκέπτη την εντύπωση ότι βρίσκεται κάθε φορά σε άλλη πόλη!

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Για όσους αγαπούν τις «πράσινες» βόλτες ιδανικά μέρη είναι:

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης:
Το
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, αποτελεί μια μοναδική "νησίδα" άγριας ζωής περίπου 1000 στρεμμάτων, μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας και μόλις οκτώ χιλιόμετρα από την Ομόνοια! Έχει έξι τεχνητές λίμνες, πολύ πράσινο και ξύλινα παγκάκια για όσους αγαπούν το πικ-νικ!

 Το Δάσος Συγγρού ένα καταπράσινο άλσος μέσα στην πόλη, στην Κηφισίας, ιδανική επιλογή για πεζοπορία αλλά και ποδηλατάδα. Το άλσος του κτήματος Συγγρού είναι γεμάτο μονοπάτια και κυκλικές διαδρομές, ιδανικές για γυμναστική σε ένα όμορφο περιβάλλοντα χώρο γεμάτο πράσινο.

Λίμνη Μπελέτσι Ιπποκράτειος Πολιτεία

Κι όμως η Αθήνα έχει τη λίμνη της! Μετά τη Βαρυμπόμπη και το Κατσιμίδι, φτάνετε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στρίβετε αριστερά στην οδό Κίρκης και η μικρή αυτή λίμνη θα απλωθεί μπροστά σας και θα σας αιφνιδιάσει. Ελαφάκια, κοτούλες και πουλιά συνθέτουν ένα θέαμα μοναδικό για μικρούς και μεγάλους.

Βόλτα μαζί με ιστορία

Τατόι

Το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου είναι ανοιχτό για το κοινό από την Ανατολή του ήλιου έως και την Δύση. Στο κτήμα μπορείτε να περιηγηθείτε στα κτίρια, να περπατήσετε στα μονοπάτια του κτήματος, να κάνετε βόλτα με τα σκυλιά σας, να κάνετε ποδήλατο. Εξαιρετική διαδρομή είναι αυτή προς την τεχνητή λίμνη Κιθάρα η οποία έχει εξαιρετική θέα στο Λεκανοπέδιο και είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Είναι από τα πρώτα έργα οδοποιίας των Κυβερνήσεων Κουμουνδούρου με έτος κατασκευής το 1876 όπως μαρτυρούν οι πέτρινες επιγραφές στην κορυφή των γεφυριών.

Ο Πύργος της Δούκισσας της Πλακεντίας

Ένα από τα πιο μυστηριώδη σημεία της πόλης είναι σίγουρα ο Πύργος της Δούκισσας της Πλακεντίας. Η κατά κόσμον Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, γνωστή  ως Δούκισσα της Πλακεντίας φημίζεται για την Φιλελληνική της στάση στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ’21. Έζησε με την κόρη της στην Αθήνα χτίζοντας πολλά και επιβλητικά σπίτια, με κορυφαίο το Καστέλλο της Ροδοδάφνης, τον Πύργο Δουκίσσης στην Πεντέλη, που λέγεται πως κρύβει φοβερά μυστικά.

Σήμερα, ο Πύργος φιλοξενεί το Πολιτιστικό κέντρο Κοινότητας Πεντέλης.

Διαβάστε ακόμα