Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Καρπενήσι: Η πρώτη φθινοπωρινή απόδραση.

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, στη νοτιοδυτική πλευρά του Βελουχιού σε υψόμετρο 960 μέτρα. Μετρά περίπου 6.600 κατοίκους και η φυσική ομορφιά του τόπου είναι σίγουρα στα συν. Έλατα, πράσινο, καλοδιατηρημένα κτήρια, τοξωτά γεφύρια, βυζαντινές εκκλησίες συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό μοναδικής ομορφιάς.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

·        Το εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου, με τη μοναδική θέα προς το Βελούχι αλλά και την πόλη.

·        Το Μεγάλο χωριό, σε υψόμετρο 720 μέτρων αποτελεί ιστορικό οικισμό και σπουδαίο ιστορικό σημείο μιας και ήταν σημείο συνάντησης των δυνάμεων απελευθέρωσης στην επανάσταση του 1821.

·        Το γεφύρι του Μανώλη, είναι σήμα κατατεθέν του όμορφου Καρπενησίου. Με ύψος 22 μέτρα, εντυπωσιάζει επισκέπτη, καθώς ανάλογα με τη στάθμη της λίμνης, άλλοτε είναι βυθισμένο και άλλοτε αναδύεται στην επιφάνεια.

·        Το φαράγγι «Πάντα βρέχει» που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά. Ονομάζεται πάντα βρέχει διότι εκεί σμίγουν τα παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας και τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού, έτσι δημιουργούνται όμορφοι καταρράκτες, δίνοντας την αίσθηση της συνεχόμενης βροχής.

·        Η μονή της Παναγιάς της Προυσιώτισσας
Ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της περιοχής ξακουστό για την εικόνα της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Είναι καλυμμένη με ασημένιο και χρυσό πουκάμισο το οποίο θεωρείται δώρο του Γ. Καραϊσκάκη.

·        Η πεζοπορία και η ορειβασία είναι στις must δραστηριότητες ενώ για την ώρα του φαγητού μην αμελήσετε να γευτείτε τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου, όπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, τα γευστικά χωριάτικα λουκάνικα, τα ντόπια κρεατικά, το ξακουστό προσούτο, το τσαλαφούτι (από πρόβειο γάλα) και οι νόστιμες πίτες.

Προγραμματίστε την πρώτη χειμερινή σας εκδρομή και «μαζέψτε» υπέροχες εικόνες, που θα μείνουν στη μνήμη σας.  

Διαβάστε ακόμα