Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Καστοριά: Εκεί που η παράδοση συναντά το παραμύθι!

Η Ελλάδα μας έχει μοναδικές ορεινές ομορφιές και το φθινόπωρο είναι από τις καλύτερες εποχές για να τις απολαύσει κανείς με φόντο τα υπέροχα χρώματα της φύσης. Η Καστοριά είναι ένας παραμυθένιος προορισμός και όσο η θερμοκρασία πέφτει, τόσο ανεβαίνουν οι πόντοι μαγείας που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη.

Λίγα λόγια για την Καστοριά

·  Είναι  πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού.

·  Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Δυτικής Μακεδονίας.

·  Ο πραγματικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 13.387 κατοίκους.

·  Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, σε υψόμετρο 703m από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο.

·  Περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού.

Τι πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στην Καστοριά:

Η λίμνη

Η Λίμνη της Καστοριάς, θεωρείται μία από τις ωραιότερες λίμνες των Βαλκανίων και έχει χαρακτηρισθεί από το 1974, ως «μνημείο εξόχου φυσικού κάλλους». Η λίμνη φέρεται να φιλοξενεί κατά εποχιακές περιόδους συνολικά πάνω από 150 είδη υδρόβιων πτηνών όπως οι κύκνοι, πάπιες διαφόρων ειδών, αργυροπελεκάνοι, κ.ά.
Αν είστε από τους τυχερούς το χειμώνα θα βρείτε τη λίμνη παγωμένη.

Οι σπάνιες εικόνες των αντικατοπτρισμών και των χρωμάτων θα σας μαγέψουν!

Το Ντολτσό
Είναι η παλιά πόλη της Καστοριάς, δεσπόζουν τα παλιά της αρχοντικά, παραδοσιακοί ξενώνες με άρωμα μιας άλλης εποχής. Μια βόλτα στα σοκάκια αξίζει και με το παραπάνω!

Η Σπηλιά του Δράκου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην Ελλάδα, βρίσκεται ανάμεσα σε τέσσερις λίμνες και αμέτρητους μυστηριακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το παράξενο όνομά του το οφείλει στην ιστορία που έλεγαν οι ντόπιοι στα παιδιά, που ανακάλυψαν τυχαία παίζοντας το σπήλαιο, προκειμένου να τα αποτρέψουν να επιστρέψουν σε αυτό όσο διαρκούσαν οι εργασίες που θα το καθιστούσαν επισκέψιμο αξιοθέατο. Μια ξενάγηση πρέπει να είναι σίγουρα στο πρόγραμμά σας.

Πέρα από τις βασικές ομορφιές της, μια βόλτα στα μουσεία, όπως το Λαογραφικό, το μουσείο ενδυματολογίας με παραδοσιακές φορεσιές αλλά και το Βυζαντινό μουσείο με τη μεγάλη του συλλογή από εικόνες, γλυπτά, ψηφιδωτά, και ξυλόγλυπτα της βυζαντινής περιόδου.

Αν αγαπάτε την εξερεύνηση των πέριξ, επισκεφθείτε χωριουδάκια γύρω από τη λίμνη όπως το Δισπήλιο και η Πολυκάρπη. Μην ξεχάσετε τα τοξωτά γεφύρια και τα ιδανικά για περίπατο δάση βελανιδιάς.

Όσον αφορά στο φαγητό, κάντε όρεξη για πιάτα γεμάτα παράδοση, αγνά υλικά και συνδυασμούς που εντυπωσιάζουν πχ χοιρινό με σταφίδες και δαμάσκηνα, γίδα βραστή, παραδοσιακές πίτες και φυσικά τσίπουρο και κρασί που θα σας βοηθήσουν να ζεσταθείτε! 

Διαβάστε ακόμα