Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Καθαρά Δευτέρα: Ευκαιρία για μονοήμερη απόδραση!

Τριήμερο μετά από πολύ καιρό και θα αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη;
Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας, εφοδιαστείτε με καλή παρέα και τα απαραίτητα σαρακοστιανά στο καλάθι του πικ νικ σας, αν χρειάζεστε ιδέες πάρτε από εδώ https://goo.gl/CoHxTO   και χαρείτε την πιο καθαρή ημέρα του χρόνου!

Εμείς σας προτείνουμε την όμορφη Νεμέα! Βρίσκεται σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα και με άρωμα κρασιού και ιστορίας, περιμένει να σας εκπλήξει με τις φυσικές ομορφιές και τους αρχαιολογικούς της χώρους.

Η ευρύτερη περιοχή της Νεμέας αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) Νεμέα. Η περιοχή είναι ονομαστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον εξαιτίας της πόλης της αρχαίας Φλειούντας.

Η εκδρομή στη Νεμέα είναι ιδανική για οικογένειες, που θέλουν να ευχαριστηθούν την ημέρα και παράλληλα να διδαχθούν υπέροχα μηνύματα.

Η περιοχή είναι ονομαστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια. Ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον εξαιτίας της αρχαίας πόλης Φλειούντας. Κοντά στη σύγχρονη πόλη της Νεμέας βρίσκεται το χωριό Αρχαία Νεμέα. Εκεί τοποθετείται η αρχαία Νεμέα, ονομαστή πόλη της αρχαιότητας, γνωστής και από το μυθικό λιοντάρι, που σκότωσε ο Ηρακλής. Σε μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκεται ο ναός του Νέμειου Δία, ενός από τα σημαντικότερα ιερά της Αρχαίας Ελλάδας και το Αρχαίο Στάδιο.

Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι στα must σημεία της επίσκεψής σας.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο ξεχωρίζει ο «Θησαυρός των Αηδονιών», μια σημαντική συλλογή 312 μυκηναϊκών σφραγίδων και κοσμημάτων, που προέρχεται από μυκηναϊκούς τάφους που βρέθηκαν στο χωριό Αηδόνια δυτικά της Νεμέας. Εκτίθενται επίσης και συλλογές από αγγεία, κοσμήματα και νομίσματα.
Εφόσον, τελειώσετε την ιστορική σας περιήγηση ξεκινήστε τη βόλτα προς το Στάδιο το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και είχε χωρητικότητα 40.000 θεατών.

Η Νεμέα αποτελεί μία από τις πιο ξακουστές αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε ένα από τα οινοπεία  της περιοχής όπως το διάσημο Κτήμα Παπαϊωάννου,  στο οποίο θα χρειαστεί να έχετε συνεννοηθεί τηλεφωνικά πρώτα, αλλά και το Semeli που παρέχει και διανυκτέρευση για όσους θέλουν να μείνουν περισσότερο.

Αναζητήστε στο διαδίκτυο τις εκδηλώσεις της ημέρας στην περιοχή και νιώστε την

αύρα της παράδοσης και της ιστορίας σε μια μέρα!

Καλή διασκέδαση και Καλή Σαρακοστή! 

Διαβάστε ακόμα