Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Νυμφαίο, ένας προορισμός σαν παραμύθι!

Νυμφαίο, παλαιότερα λεγόταν Νιβέστα ή και Νεβέσκα, είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1.350) που έχει χαρακτηρισθεί «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός».

Ανήκει στο Δήμο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας και βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού, σε απόσταση 57 χλμ. από την πόλη της Φλώρινας μέσω του οδικού άξονα Ξινού Νερού.

Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης! Αδιαμφισβήτητα, είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας και ιδανικός γιορτινός προορισμός που κλέβει τις εντυπώσεις των επισκεπτών παγκοσμίως κάθε φορά!

Η προνομιακή αμφιθεατρική του θέση στο βουνό επιτρέπει στους επισκέπτες να αγναντέψουν κάθε γωνιά της υπέροχης περιοχής που είναι κατάμεστη από πράσινα λιβάδια, δάση οξιάς και λίμνες όπως η Βεγορίτιδα, η Ζάζαρη και η Χειμαδίτιδα! Διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια.

Τα μονοπάτια στο δάσος της οξιάς, η ευκαιρία για mountain bike και η ιππασία είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, αγναντεύοντας παράλληλα το μαγευτικό αυτό τοπίο.

Το Νυμφαίο πέρα από το φυσικό του κάλος έχει και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Το τριώροφο Μουσείο Αργυροχρυσοχοϊας, Λαογραφίας και Ιστορίας είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τα σπουδαία εκθέματά του και φυσικά στις must επισκέψεις ανήκει το Καταφύγιο της Αρκούδας (του Αρκτούρου), αλλά και τα γραφικά ορεινά χωριουδάκια, το δάσος της οξιάς, ο Άγιος Νικόλαος και η Νίκειος Σχολή.

Ο χειμωνιάτικος καιρός και η Χριστουγεννιάτικη αύρα είναι ιδανικές συνθήκες για να επισκεφθείτε οικογενειακά αυτή την όμορφη πλευρά της Ελλάδας μας, να χαλαρώσετε και να εντυπωσιαστείτε από το φυσικό τοπίο.

Αναζητήστε στο διαδίκτυο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την διαμονή και τη διαδρομή σας και οργανώστε το ταξίδι σας!

 

 

Διαβάστε ακόμα